Nu koras Västsveriges främsta entreprenör

Onsdagen den 21 november har företagare från 10 framgångsrika bolag chansen att bli västra Sveriges främsta entreprenör när regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year avgörs i Göteborg.

Nu koras Västsveriges främsta entreprenör 1Bland de finalister som gör upp om titeln och en plats i den nationella finalen i januari finns entreprenörerna bakom företagen Gunnar Dafgård AB, Vanbruun AB och Elpanneteknik Sweden AB.

Efter en omfattande nominerings- och urvalsprocess är det nu dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser.

I region Västs final, som äger rum den 21 november i Göteborg, tävlar entreprenörer från tio företag om att vinna den prestigefulla titeln och en plats i den nationella finalen:

– Precis som tidigare år har vi fått in en uppsjö av nomineringar och det har verkligen inte varit en lätt uppgift för juryn att utse finalisterna. Samtliga av årets finalister är innovatörer inom respektive bransch, och har med sin nytänkande förändringsbenägenhet rört om rådande praxis och brutit ny mark. Jag är också väldigt glad över den stora geografiska spridning vi har bland finalisterna i år. Hälften av entreprenörerna kommer från exempelvis Falkenberg, Falköping och Borås, det visar verkligen på den starka entreprenörsanda som genomsyrar hela regionen, säger Malin Höij, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Väst.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige.

Förutom huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year” utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB delar ut specialpriset ”Bästa internationella tillväxt”. Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 31 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Den nationella vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Väst utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Eva Moen Adolfsson (Resia Travel Group), Matilda Lindvall (Saltet på Ringön, Business Region Göteborg), Magnus Larsson (Pincho Nation), Malin Persson (Styrelseproffs), Johan Trouvé (Västsvenska Handelskammaren) Hans Davidsson (Eton Shirts) Assan Njie (Njie) och Elin Karlsson (Almi Väst).