Nu kan Svenskarna göra kontaktlösa betalningar med mobilen i hela världen

Först på den svenska marknaden med att lansera den kontaktlösa betalnings­tekniken – Seqr TM gör det möjligt för konsumenterna att betala hos över 30 miljoner återförsäljare i hela världen.

Seqr går vidare mot att säkra sin ställning som standarden för mobilbetalningar med den mest exi- Nu kan Svenskarna göra kontaktlösa betalningar med mobilen i hela världen 1bla tekniken och det största nätverket av återförsäljare som accepterar lösningen från någon av dess konkurrenter på den globala mobilbetalningsmarknaden. Seqr var först med att erbjuda kontaktlösa betalningar i Sverige. Seqr, ett lättanvänt och säkert alternativ till att ha kontanter eller kort på sig, är designat för att göra alla vardagens betalningar med hjälp av en Android-telefon – som utgör cirka 80 procent av mobiltelefonmarknaden. Betalningen görs genom att helt enkelt hålla telefonen nära den kontaktlösa kortterminalen och få en bekräftelse. I Sverige nns systemet på Ica, 7-Eleven, Pressbyrån bland många andra.

3% återbäring

Seqrs aktiva marknader, som i sin helhet omfattar 16 länder där Seqr-appen kan laddas ner, och dess glo- bala nätverk av över 30 miljoner återförsäljare som accepterar lösningen, gör Seqr till en verkligt global ledare inom mobilbetalningar.

– Seqrs framgång bottnar, förutom det stora nätverket av återförsäljare som accepterar lösningen, i dess optimala säkerhet och att det är så användarvänligt, säger Peter Fredell, VD för Seamless.

Genom att betala med Seqr får användarna upp till 3% återbäring (cashback) på allt de köper, oav- sett om de handlar i en butik eller på nätet. För optimal säkerhet är Seqr-applikationen skyddad genom kryptering och tokenisering, vilket gör det omöjligt att utan tillstånd klona registrerade konton för an- vändning på en annan enhet.

Teknik för närfältskommunikation

Kunder som använder Seqr-appen i Sverige kan betala med Seqr över hela världen genom användning av närfältskommunikation (Near-Field Communication, NFC), en kontaktlös teknik. Användaren håller bara upp telefonen mot den kontaktlösa kortterminalen för att betala i alla butiker där det nns en kontaktlös terminal installerad, även om återförsäljaren inte har ett enskilt avtal med Seqr. Seqr ökar friheten och oberoendet genom kontaktlös teknik för användare av Android-telefoner, som utgör cirka 80 procent av den globala smartphonemarknaden. Antalet kontaktlösa betalningsterminaler, i dagsläget runt 30 mil- joner, ökar snabbt, och det har planerats och projekterats av kortnätverken att samtliga kortterminaler i Europa ska acceptera kontaktlösa betalningar år 2020.

Utöver Sverige kan Seqr i dag laddas ner av konsumenter i Tyskland, Rumänien, Finland, Belgien, Ned- erländerna, Frankrike, Portugal, Spanien, Storbritannien, Österrike, Irland, Malta, Luxemburg, Italien och USA.