Nu kan man betala med Masterpass på SL.se 

Från och med idag är det möjligt att handla alla typer av biljetter samt fylla på sitt SL Access-kort snabbt, smidigt och säkert via MasterpassSL:s hemsida

Nu kan man betala med Masterpass på SL.se  1I och med detta stärker Masterpass sin position ytterligare som en ledande betalningstjänst inom den svenska rese- och transportbranschen. Sedan tidigare erbjuder bland andra TUI, Flygbussarna och Arlanda Express sina kunder betalning med Masterpass.  

”Mastepass är en digital betalningslösning som blir alltmer efterfrågad bland svenska handlare. För SL precis som för oss på Mastercard är säkerheten prioriterad och så även i Masterpass. I betalningstjästen är kortuppgifterna skyddade bakom flera lager av säkerhet där mobilt BankID är en del”, säger Mats Taraldsson, digital affärsutvecklingschef Mastercard Norden och Baltikum.

Med Masterpass kan man betala på nätet och i appar från vilken uppkopplad enhet som helst, i Sverige samt runt om i världen. Man lägger smidigt in alla sina kort från Mastercard samt kort från andra varumärken samt sina leveransadressuppgifter. Dessa uppgifter sparas tryggt i den digitala plånboken och användaren behöver inte knappa in dessa vid varje enskilt köp. Man kan registrera sig för en Masterpass-plånbok via sin bank samt vid själva köpet genom att klicka på Masterpass-knappen på e-handelssidan. 

Masterpass finns idag tillgängligt i 34 länder världen över och accepteras hos över 340 000 handlare som till exempel Webjet.com, Visitlondon.com och The Hut. I Sverige kan man sedan tidigare betala med Masterpass på bland annat Bubbleroom, Halens, Cellbes och Cocopanda.