Hem Nyheter Nu kan företagsvärderingar tas fram med hjälp av artificiell intelligens

Nu kan företagsvärderingar tas fram med hjälp av artificiell intelligens

Publicerat av: Redaktionen

Ännu dröjer det kanske innan Artificiell Intelligens tar över samhället, men redan idag kan den nya tekniken utnyttjas för att ta fram företagsvärderingar.

Nu kan företagsvärderingar tas fram med hjälp av artificiell intelligens 3Yellow-belly heter företaget som ligger bakom den nya tjänsten ValuePredict, som med hjälp av AI tar fram en företagsvärdering med ett knapptryck. Tjänsten värderar onoterade aktiebolag baserat på ett antal olika avancerade algoritmer för att ge en så rättvisande bild som möjligt. Värderingen baseras helt på den bokslutsdata som finns hos bolagsverket.

– Fördelen med en helautomatisk värdering är att den går snabbt att utföra, säger Lars Forsell som är vd på Yellow-belly. Det frigör tid för kvalificerade konsulter att ägna mer tid åt att diskutera och resonera med sina kunder. Den automatiska värderingar har även fördelen att den är objektiv och på så sätt oberoende av personliga preferenser och åsikter.

Nyligen blev Yellow-belly uppköpt av företaget SafeNode AB, som är en del av Nodeus Group och även äger bland annat Ratsit AB.

– Detta innebär att vi kommer att ha möjlighet att utveckla produkten ytterligare och få ännu bättre precision i våra värderingar, säger Lars Forsell.

Med hjälp av ValuePredicts automatiska tjänst kan nu bland annat ekonomikonsulter, jurister och revisorer enkelt, snabbt och kostnadseffektivt få tillgång till en kvalificerad företagsvärdering. Rapporten innehåller förutom värderingen också en sammanställning över ekonomin i företaget, branschanalys och en konkurrentjämförelse, bland annat. Värderingen blir helt oberoende och är ett utmärkt tillägg till annan ekonomikonsultation.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>