NU KAN DU FÖRHANDSBOKA SMARTA LG G5 FÖR LEVERANS DEN 15 APRIL
Hem TeknikProduktnyhet NU KAN DU FÖRHANDSBOKA SMARTA LG G5 FÖR LEVERANS DEN 15 APRIL

NU KAN DU FÖRHANDSBOKA SMARTA LG G5 FÖR LEVERANS DEN 15 APRIL

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan kunder äntligen förhandsboka LG:s hyllade smartphone LG G5, som introducerades på Mobile World Congress tidigare under året. LG G5 och dess vänner kommer att lanseras i butiker över hela landet den 15:e april.

– Det är inte utan att vi är stolta över LG G5 men också förväntansfulla över hur den kommer att tas emot av de svenska kunderna, säger David Montanya, Nordic GTM Manager Mobile på LG Electronics. Lovorden för LG G5 & Friends har haglat sedan vi visade upp den första gången på MWC tidigare i år och nu ser vi fram mot samma mottagande här hemma.

t4n4ydfzcepsqbntwhnxLG G5 är utformad helt i metall och kommer med ett unikt utdragbart batteri som gör det enkelt att byta ut ett tomt batteri mot ett fulladdat på bara några sekunder. En extra 135-gradig vidvinkellins låter dig välja mellan att använda standardformat eller vidvinkel när du tar bilder. Dessutom gör den alltid påslagna 3,5 tum stora bildskärmen att du får tillgång till all viktig information utan att behöva väcka telefonen. Precis som med föregångarna hittar du G5:ans kamera och startknapp snyggt integrerade i bakstycket.

LG:s första modul-smartphone

LG:s innovativa Modular Type-design ger G5 möjlighet att förvandlas till en kompaktkamera, hi-fi-musikspelare med mera. Samtidigt behålls möjligheten att byta ut batteriet. Moduler till G5 inkluderar:

LG CAM Plus är en mångsidig kameramodul som kan monteras via batterifacket för att ge ett bekvämt grepp, bekväm hantering av LG G5 som en kompaktkamera samt extra batterikapicitet.

Hi-Fi Plus med B&O Play är en innovativ portabel Hifi DAC-ljudspelare som utvecklats i samarbete med B&O Play för att möta behoven hos dem som vill njuta av ljud i högsta klass vilket vanligtvis bara har varit möjligt med ljudenheter i high-end-segmentet.

Always-on-display för ökad bekvämlighet – Den 5,3-tum stora QHD IPS Quantum-bildskärmen på LG G5 har en always-on-funktion för att kontinuerligt visa tid och datum, även när skärmen är i viloläge.

Objektiv med extrem vidvinkel – LG G5 har två kameror på baksidan: en med ett vanligt objektiv på 78-grader och en annan med ett vidvinkelobjektiv på 135 grader, det bredaste någonsin i en smartphone. Vidvinkelobjektivet gör det enklare för användare att fånga mer landskap, högre byggnader eller större grupper utan att behöva ställa sig längre bort från motivet.

LG Friends – ett stort utbud av tillbehör

Som en del av LG G5:s ekosystem införs ett stort antal tillbehör, kallade LG Friends, för att leverera en ny mobilupplevelse långt bortom den traditionella smartphonens gränser.

 • LG 360 CAM är en kompakt 360-graders kamera utrustad med två 13MP vidvinkelkameror, ett 1 200mAh-batteri, 5.1 surroundsoundinspelning via tre mikrofoner samt 4Gb internminne. LG 360 CAM kan enkelt anslutas till LG G5 så att användaren kan skapa 360-gradersinnehåll.
 • LG 360 VR är ett VR-headset som kan anslutas tillsammans med LG G5 genom en dedikerad kabel, utvecklad speciellt för LG G5. Den har en snygg vikbar design så att användare enkelt kan bära med sig och titta på VR-innehåll när som helst, var som helst.
 • LG Rolling Bot är en bollformad rullande kamera som tar både bilder och filmar med en inbyggd 8MP-kamera. Den ansluts till ding LG G5 med WiFi.
 • Tone Platinum HBS-1100 är världens första Bluetooth-headset med aptX HD-codec vilket ger ett förlustfritt 24-bitarsljud. Modellen har belönats med Harman Kardon Platinum-klass för sin höga ljudkvalitet.
 • Friends Manager fungerar som ett nav som gör det möjligt att med minimal ansträngning och krångel ansluta LG G5 till produkterna som utgör LG Friends. Friends Manager upptäcker automatiskt LG Friends och ansluter snabbt och enkelt genom tre enkla steg.

Pris och tillgänglighet

LG G5 kommer att lanseras på den nordiska marknaden den 15 april 2016 med ett cirkapris på 6 490 kronor.

Högupplösta bilder och mer information

För högupplösta bilder, gå till LG:s bildarkiv och skriv modellnamnet eller ”G5” i sökrutan till vänster. För mer information om LG:s nyheter på MWC, besök vårt globala nyhetsrumwww.lgnewsroom.com samt vårt svenska pressrum på www.mynewsdesk.com/se/lgnordic.

Tekniska specifikationer*

 • Processor: Qualcomm Snapdragon 820
 • Bildskärm: QHD IPS Quantum på 5,3 tum (2560 x 1440 / 554ppi)
 • Minne: 4Gb LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (upp till 2TB)
 • Kamera: Standard 16MP, vidvinkel 8MP / Front: 8MP
 • Batteri: 2 800mAh (utbytbart)
 • Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow
 • Storlek: 149,4 x 73,9 x 7,3mm
 • Vikt: 159
 • Nätverk: 4G / 3G / 2G
 • Trådlösa anslutningar: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C 2.0 (3.0 compatible) / NFC / Bluetooth 4.2
 • Färger: Titan / Gold / Silver / Pink

*Specifikationerna kan komma att ändras innan den nordiska lanseringen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>