Nu kan BankID kopplas in i Nexus inloggningsplattform på 1 timme

Identitets- och säkerhetsföretaget Nexus Groups plattform för säker och smidig inloggning till en organisations digitala resurser stödjer en lång rad metoder för tvåfaktorsautentisering (2FA).

Nu kan BankID kopplas in i Nexus inloggningsplattform på 1 timme 1
Johan Nylén, lösningsarkitekt på Nexus

“Nu har vi dessutom gjort det möjligt att koppla in BankID på bara 1 timme – utan att du behöver tänka på avtal med banken eller annat krångel”, säger Johan Nylén, lösningsarkitekt på Nexus.

Nexus mångsidiga inloggningsplattform stödjer sedan tidigare inloggning med BankID, men det har då krävts en hel del jobb samt avtal med en BankID-säljande bank.

Molntjänst för inloggning med BankID

“Det vi nu har gjort är att se till så att du kan koppla ihop vår inloggningsplattform med vår molntjänst Nexus GO Authentication with BankID. Allt du behöver göra är att starta en prenumeration på molntjänsten, och följa de enkla och väldokumenterade stegen för integration med vår inloggningsplattform”, säger Johan Nylén.

Nexus GO Authentication with BankID kan även användas som en fristående lösning för den som vill möjliggöra säker och smidig inloggning till en enskild webbportal.

“Skillnaden mellan vår BankID-molntjänst och vår inloggningsplattform är att inloggningsplattformen möjliggör säker inloggning till en mängd olika digitala resurser, med flera olika 2FA-metoder. Vår inloggningsplattform kan användas för alla dina användare, oavsett om det handlar om anställda, elever, invånare, kunder eller partners”, säger Johan Nylén.

Exempelvis kan de anställda logga in till Office 365 och andra interna resurser med Nexus autentiseringsapp eller PKI-kort, medan externa användare kan logga in till olika webbportaler med BankID eller andra externa elektroniska ID:n.

Logga in en enda gång för att nå allt

“Nexus inloggningsplattform stödjer även samlad inloggning (single sign-on, SSO). Det betyder att dina användare bara behöver logga in en gång för att nå alla de digitala resurser du har gett dem tillgång till”, säger Johan Nylén.

Nexus GO Authentication with BankID kostar 1 999 kronor per månad och 0,29 kronor per autentisering, och Nexus tar hand om alla kontakter, avtal och avgifter gentemot den BankID-säljande banken.

“Vi har inga bindningstider, och det går att testa tjänsten gratis innan du startar ett skarpt abonnemang. Vi har gjort allt för att tjänsten ska vara extremt smidig att använda.”

Att det nu är enklare att använda BankID som en del av sin nuvarande lösning för inloggning är intressant för alla Nexus svenska kunder och partners, tror Johan Nylén.

En enda leverantör för all inloggning

“BankID är den i särklass mest använda elektroniska identiteten i Sverige, och att kunna erbjuda sina externa användare att logga in med BankID börjar nästan bli en fråga om hygien. Vi har gjort det så enkelt och billigt att man knappt behöver fundera på om man ska ta steget eller inte.”

Nyheten är även intressant för alla de Nexus-kunder som redan stödjer inloggning med BankID, enligt Johan Nylén.

“De har mycket att vinna på att riva ut den gamla BankID-lösningen och koppla på Nexus GO Authentication with BankID istället. De flesta har fått hjälp med sin BankID-integration av någon annan leverantör, och fördelen med att byta till Nexus molntjänst är att de då bara har en leverantör bakom hela sin inloggningslösning. Och det kostar dem ju nästan ingenting att byta, eftersom vår molntjänst är så otroligt enkelt att integrera.”

Allra gladast över nyheten tror Johan Nylén dock att Nexus partners blir, eftersom de i dag ofta tar hjälp av sina konkurrenter för att koppla på inloggning med BankID till Nexus inloggningsplattform.

Fler liknande molntjänster planeras

“Nu kan partners återförsälja Nexus GO Authentication with BankID som en del av lösningen istället för att blanda in sina konkurrenter. Och de behöver inte ens kontakta oss för att koppla på molntjänsten – de kan sköta allt själva i vår självbetjäningsportal Nexus GO. De partners jag pratat med om det här har varit väldigt positiva.”

Nexus inloggningsplattform, Nexus Hybrid Access Gateway, säljs både fristående och som en del av Nexus Smart ID-lösning.

“Just nu erbjuder vi bara autentisering med svenskt BankID som molntjänst, men vi planerar att erbjuda autentisering med flera andra svenska och utländska e-legitimationer på samma sätt. Och vi har precis börjat erbjuda PDF-signering som molntjänst också,” säger Johan Nylén.