Hem Nyheter Nu har nästa generations svenska fintech-företag korats

Nu har nästa generations svenska fintech-företag korats

Publicerat av: Redaktionen

Idag går Mastercards och NFT Ventures ut med de 15 finalister som deltar i Lighthouse Development Program 2018.

Nu har nästa generations svenska fintech-företag korats 4Bland finalisterna finns fem svenska fintech-startups, som på sina egna unika sätt kan komma att revolutionera betalindustrin och den finansiella sektorn. Programmet skapades med syftet att hitta och stötta nästa generations fintech-företag i Norden och Baltikum. Finalisterna kommer genom programmet få skräddarsydda råd och stöd, anpassat till deras innovationer och förutsättningar.

Tidigare i år lanserade Mastercard och NFT Ventures sitt nya fintech-initiativ, Lighthouse Development Program, ett samarbete där Mastercard och NFT Ventures tillsammans arbetar för att stötta nästa generations fintech-startups i Norden och Baltikum. Startups från Sverige, Finland och de Baltiska länderna har ansökt med förhoppningen att få samarbeta med Mastercard och deras partners. Idag annonseras de 15 finalister som gått vidare – fem vardera från Sverige, Finland och Baltikum.

De svenska finalisterna är alla unika och varierar både i storlek, utvecklingsgrad och inriktning. Både mer väletablerade och helt färska startups finns med, som riktar in sig på allt från identifiering och wearbles till betalningar. Företaget Pej vidareutvecklar fysiska betalningar genom att addera ett digitalt lager och Fidesmo möjliggör smidigare betalningar med olika wearables.

Från september fram till december kommer alla finalister delta i fyra skräddarsydda heldags-workshops i Stockholm, Helsinki och Vilnius. Mellan dessa workshops kommer företagen få kontinuerlig rådgivning och stöd.

De svenska finalisterna i 2018 års Lighthouse Development Program:

 • Pej
  Förnyar fysiska betalningar genom att addera nya digitala tjänster till dem. Pej möjliggör smidiga betalningssätt genom bluetooth och omvandlar köer vid kassor till något från det förflutna.
 • Fidesmo
  Kopplar samman betalkort och andra kontaktlösa tjänster med wearables så att du som konsument genom att blippa kan betala, öppna dörrar, resa i kollektivtrafiken med mera.
 • Swiftcourt
  Hjälper köpare och säljare att göra affärer, tryggt och enkelt, genom att tillhandahålla smarta digitala köpekontrakt, e-signering, säker lagring och transaktionsrelaterade tjänster.
 • Instantor
  Hjälper företag att på ett korrekt sätt bedöma den verkliga finansiella kapaciteten hos kreditlåns-ansökande och förutsäga framtida beteenden genom artificiell intelligens och maskininlärning.
 • Zignsec
  Erbjuder molnbaserade ID-lösningar som hjälper användare att efterleva EU:s krav om kundkännedom (KYC) och bekämpning av penningtvätt (AML).

– Då vi riktat in oss på högkvalitativa ansökningar har urvalsprocessen minst sagt varit svår, särskilt då vi sett så många fantastiska företag ansöka i år. Företagen som går med i vårt program har valts då de arbetar med både innovativa och skalbara lösningar och har bra förutsättningar att samarbeta antingen med oss eller våra partners. Detta har resulterat i en bra blandning av företag, som vi nu ser fram emot att lära oss mer om och samarbeta tillsammans med i våra workshops under hösten, säger Mats Taraldsson, digital affärsutvecklingschef och ansvarig för fintechsamarbeten, Mastercard Norden och Baltikum.

– Det som gör Pejs innovation unik är att vi har ett helt nytt förhållningssätt till fysiska betalningar. Med nya digitala lösningar ser vi bortom transaktionen, löser de faktiska problemen och förbättrar kundupplevelsen. Tillväxt är för oss att etablera partnerskap och skapa en plattform för integration och förbättring av nuvarande ekosystem för betalningar. Det är därför en fantastisk möjlighet att få vara med i ett program som öppnar upp för direktkontakt med en global spelare som Mastercard och skapar rum för möten med andra fintechföretag, säger Victor Sandberg, grundare och VD, Pej.

Finska och Baltiska finalister i 2018 års Lighthouse Development Program:

Finland Baltikum
Arkkeo EveryPay
Siru Mobile PayTipTop
Bankify Ltd Payyap
Avalo Poklet
Enfuce Finpass
 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>