Nu har ansökan till stipendiet öppnats till “Framtidens kvinnliga företagare”
Hem Nyheter Nu har ansökan till stipendiet öppnats till “Framtidens kvinnliga företagare”

Nu har ansökan till stipendiet öppnats till “Framtidens kvinnliga företagare”

Publicerat av: Redaktionen

Den 11 november öppnades ansökan till stipendiet “Framtidens kvinnliga företagare”.

Stipendiet riktar sig till kvinnliga företagare som antingen planerar att starta företag, eller har startat sitt första företag under det senaste året.

Endast en fjärdedel av alla företagare i Sverige är kvinnor, vilket är under EU-snittet. Sedan 1980 har antalet kvinnliga företagare ökat med en procentenhet. För att uppmuntra fler kvinnor att starta och driva företag lanserade fintechbolaget Froda tidigare i år ett stipendium för framtidens kvinnliga företagare. Syftet är att ge kvinnor som vill eller precis har startat företag möjligheten att förverkliga sina idéer. Stipendiet, som delas ut för första gången, är på 100 000 kronor och kommer att delas ut årligen till en kvinnlig företagare.

Nu har ansökan till stipendiet öppnats till “Framtidens kvinnliga företagare”– Sverige ligger under EU-snittet när det kommer till kvinnligt företagande. Detta trots att vi är ett av världens mest jämställda länder. För att bryta den negativa trenden behöver vi få in fler kvinnliga företagare och förebilder.

-Med stipendiet vill vi bidra till att förbättra förutsättningarna för kvinnliga företagare och ge fler kvinnor möjlighet att satsa på sina idéer, säger Olle Lundin, vd på Froda.

För att ansöka om stipendiet behöver du antingen ha startat ett företag efter den 1 januari 2022, eller ha en företagsidé som du kommer starta upp inom ett år. Ansökan är öppen till och med den 31 december 2022 och prisceremonin kommer att äga rum på Internationella kvinnodagen den 8 mars 2023.

Ansökningsperioden för stipendiet är mellan den 11 november–31 december 2022.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>