Nu börjar sökandet efter Sveriges främsta entreprenörer

Nomineringsperioden öppnar nu för EY Entrepreneur Of The Year 2018, en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer.

Nu börjar sökandet efter Sveriges främsta entreprenörer 1Hjälp till att nominera framstående entreprenörer i Sverige. Det finns möjlighet för alla att nominera till och med den 31 augusti. I november utses regionala vinnare vid sex regionfinaler runt om i Sverige.

Årligen arrangerar revisions- och rådgivningsföretaget EY utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year i drygt 60 länder och sedan 1995 delas utmärkelsen ut i Sverige. Nu ska nästa duktiga entreprenör utses och det går att nominera på hemsidan: https://geoy.ey.com/

– Förra året var det cirka 700 nominerade entreprenörer till den prestigefulla utmärkelsen. Jag vill uppmana alla att nominera antingen sig själv eller andra som uppfyller kriterierna. Med EY Entrepreneur Of The Year vill vi synliggöra entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap, men även inspirera morgondagens entreprenörer, säger Carlos Esterling, partner på EY och ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

För att nomineras till utmärkelsen ska entreprenörer ha grundat ett företag som varit aktivt i minst fem år, med en omsättning på minst 10 miljoner kronor, alternativt ha 10 anställda.

Entreprenörerna går sedan till intervjufasen. Under hösten 2018 utser oberoende jurygrupper sex regionala vinnare i de fyra priskategorierna. Förutom huvudpriset delas det ut; Bästa kvinnliga stjärnskott, Bästa manliga stjärnskott och SEB:s pris Bästa internationella tillväxt. De går sedan vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 31 januari 2019.

Vinnaren av huvudpriset representerar Sverige i världsfinalen i Monaco i juni där entreprenörer från ungefär 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör. Sveriges representant i år är Västeråsduon Claes Mellgren och Per Olof Andersson från AQ Group.

Nomineringsperiod:

31 maj–31 augusti

Regionfinaler i Sverige 2018
6 november – Sundsvall
8 november – Västerås
12 november – Malmö
14 november – Stockholm
21 november – Göteborg
27 november – Norrköping