Nu är det dags för regionfinaler i EY Entrepreneur Of The Year

Sveriges regionala vinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2019 ska nu utses.

Nu är det dags för regionfinaler i EY Entrepreneur Of The Year 1I november genomförs regionfinalerna i Sveriges 24:e upplaga av den globala entreprenörsutmärkelsen. Göteborg är först ut och regionala vinnare kommer utses på sex entreprenörsgalor runt om i Sverige. Även i år har intresset varit stort med många nomineringar. Ny konferencier för i år Julia Bendelin som har en bakgrund som entreprenör, VD och reklambyråchef.

Nomineringsprocessen för världens främsta utmärkelse för entreprenörer, EY Entrepreneur Of The Year, är nu avslutad. EY har tagit del av ungefär 700 nomineringar från hela landet i en process där vem som helst fått nominera en entreprenör man tycker förtjänar att prisas. Efter djupintervjuer med entreprenörerna utses tio finalister som går vidare till regionfinaler som avgörs i sex städer i november.

Det finns några regionala trender bland årets tävlande entreprenörer. För region Stockholm är det fokus på områden som hållbarhet och digitalisering i verksamheterna, vilket är två ämnen även för region Öst som ser trender inom socialt ansvarstagande och nya marknadskanaler. För östra Sverige går det även att se att allt fler av entreprenörsbolagen drivs av mer än en entreprenör. Region Svealand ser i år att fler kvinnliga entreprenörer har bolag som tillhör en bransch som inte har en typiskt kvinnlig genre. Entreprenörerna från Västsverige speglar regionen och representerar näringslivet där genom både industriföretag och tjänsteföretag.

Vinnaren i varje region utses av en extern och oberoende jury som består av nyckelpersoner inom det regionala näringslivet samt entreprenörer som tidigare vunnit utmärkelsen.

Juryn granskar de tio finalisterna utifrån sex olika kriterier. Förutom huvudpriset delas följande priser ut; Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt. Samtliga vinnare går sedan vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 30 januari 2020.

Temat för EY Entrepreneur Of The Year 2019 är ”unstoppable” och det kommer prägla regionfinalerna. Med ostoppbar menas att ha vågat gå sin egen väg och göra något konkret av sina drömmar. För årets entreprenörsgalor är Julia Bendelin ny konferencier. Hon kommer från Gotland och har de senaste 20 åren varit entreprenör, VD, arbetsgivare och reklambyråchef.

– Vi är glada att Julia Bendelin tagit på sig uppdraget att åka runt i Sverige tillsammans med oss och träffa entreprenörer som i hård konkurrens tagit sig vidare till regionfinalerna. Hon är själv entreprenör i grunden och därför en mycket passande person att intervjua våra främsta entreprenörer på scenen, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year Sverige.

Regionfinaler i Sverige 2019

Region Väst: 5 november – Göteborg
Region Svealand: 14 november – Karlstad
Region Syd: 18 november – Malmö
Region Öst: 21 november – Jönköping
Region Stockholm: 25 november – Stockholm
Region Norr: 27 november – Luleå