Nstart blir kreditmarknadsbolag och expanderar
Hem STARTUP Nstart AB blir kreditmarknadsbolag och expanderar

Nstart AB blir kreditmarknadsbolag och expanderar

Publicerat av: Redaktionen

Fintechföretaget Nstart har erhållit tillstånd av Finansinspektionen att verka som kreditmarknadsbolag.

Tillståndet ger Nstart möjlighet att bedriva finansieringsverksamhet med in- och utlåning, vilket kommer att ge fler svenska och europeiska konsumenter möjligheten att påbörja en hållbar väg mot skuldfrihet.

Nstart AB är ett svenskt fintechföretag som utmanar gamla kreditmodeller och växande överskuldsättning i samhället med ny teknik och metodik för hållbar kreditgivning. Nstart använder djupgående dataanalys för att kunna ge högt skuldsatta konsumenter möjligheten att refinansiera sig och påbörja en väg mot skuldfrihet och bättre kontroll över den egna ekonomin. Nstart omsatte 140 MSEK under 2021.

Finansinspektionens beslut innebär att Nstart kommer att utöka det befintliga tjänsteutbudet med sparkonton under de kommande månaderna, och därmed inleda finansieringsrörelse. Nstarts spartjänster omfattas av statlig insättningsgaranti upp till cirka 1 050 000 kronor.

Tillståndet möjliggör finansieringsrörelse inom hela EU, vilket underlättar den fortsatta internationella etableringen av Nstarts erbjudande för att minska högt skuldsatta konsumenters kostnader. Under 2022 lanserades Nstart i Norge. Bolagets strategi inkluderar expansion till ett antal europeiska marknader under de närmaste åren.

Nstart blir kreditmarknadsbolag och expanderar

Daniel Ahrenby, vd i Nstart

”Med stigande räntor blir det allt viktigare för vanliga människor att kunna finna vägar ut ur överkonsumtion och skuldsättning. Vi vill vara ledande inom hållbar refinansiering för konsumenter i Europa och ge så många som möjligt en chans att frigöra sig från dyra lån och krediter. Finansinspektionens beslut underlättar vår fortsatta expansion och förbättrar möjligheterna att realisera vår strategi”, säger Daniel Ahrenby, Nstart’s VD.

Nstart lämnade in ansökan om tillstånd att bedriva finansieringsrörelse under sommaren 2021. Tillståndet beviljades i juni 2022.

”Beslutet är en bekräftelse på den höga kvaliteten i vår växande affär. Vi bedriver en framgångsrik fintech-verksamhet med en mycket efterfrågad tjänst som skapar stor nytta för vanliga konsumenter. Nu kan vi ge våra kunder möjligheten att börja spara istället för att låna mer. Vi får även förbättrade möjligheter att bredda vårt utbud till fler tjänster inom lånerefinansiering”, säger Daniel Ahrenby.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>