Nowo välkomnar Skandiabankens kunder att spara till pensionen varje gång de handlar
Hem Finansröst Nowo välkomnar Skandiabankens kunder att spara privat till pensionen varje gång de handlar

Nowo välkomnar Skandiabankens kunder att spara privat till pensionen varje gång de handlar

Publicerat av: Redaktionen

NGM-listade fintechbolaget Nowo fortsätter att koppla upp banker via Open Banking och PSD2 för att erbjuda medlemmar satt spara privat till pensionen varje gång de handlar.

Sedan tidigare kan kunder i Handelsbanken, Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank, Länsförsäkringar Bank, ICA banken samt Sparbankerna nyttja tjänsten och nu välkomnas alltså Skandiabankens kunder att spara till pensionen varje gång de handlar.

Via Autospar så byggs Skandiabankens kunder framtida ekonomi och pension varje gång de använder sitt kort genom att en liten procentsats läggs på varje köp. Summan av procentsatsen investeras i Nowo Global Fund. På detta sätt får Skandiabankens kunder ett mikrosparande i vardagen som är helt individanpassat efter förmåga.

Rutger Selin VD på NOWO kommenterar:

  • Nowo välkomnar Skandiabankens kunder att spara till pensionen varje gång de handlarNowos mission är att ingen skall behöva oroa sig för sin ekonomiska framtid. Målet är att man skall kunna leva på samma sätt när man pensionerar sig, som man gör när man är yrkesaktiv. Att man ska kunna få en balans på det ekonomiska livet idag och i framtiden. Att nu kunna lansera Autospar för Skandiabanken kunder är ett steg mot att kunna erbjuda Nowos tjänster till alla i Sverige.

Pengarna som medlemmen sparar investeras i Nowo Global Fund vilken förvaltas av Nowos dotterbolag QQM Fund Management AB.Nowo Global Fund har avkastat 27,9% under 2019, 17,6% under 2020 och ca 24,8 % under 2021. Fonden har belönats av Morningstar med både 5 stjärnor och 5 hållbarhetsglober.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>