Hem Nyheter Northmill erhåller banktillstånd

Northmill erhåller banktillstånd

Publicerat av: Redaktionen

Finansinspektionen godkände igår den 11 september Northmill AB:s ansökan om banktillstånd i enlighet med lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse.

Northmill erhåller banktillstånd 3Med kunderna i fokus siktar det svenska fintech-bolaget på att skapa framtidens tech-bank och lansera nya produkter i flera europeiska länder.

Margareta Lindahl, styrelseordförande på Northmill kommenterar:

– Det här är en naturlig del av Northmills fortsatta resa och ytterligare ett viktigt steg i vår strävan att genom teknik och innovation förenkla vardagsekonomin för konsumenter. Vi kommer fortsätta att utveckla produkter som skapar värde för våra kunder, i Sverige och på sikt även på den europeiska marknaden.

Northmill ansökte om banktillstånd i slutet av 2017 och har under perioden sedan dess haft en konstruktiv dialog med Finansinspektionen beträffande bolagets framtida strategi som bank.

– Att erhålla banklicens innebär ett stort ansvar och det är glädjande att Sverige som land och dess myndigheter uppmuntrar innovation, eftersom vi vet att det i slutändan kommer att gynna konsumenterna. Det är särskilt intressant ur ett internationellt perspektiv att svenska tech-banker är en del i att driva förändringen i en bransch som nu genomgår ett snabbt teknikskifte, säger Margareta Lindahl.

Northmill kommer att inleda sin bankverksamhet inom en snar framtid genom att addera sparkonton, kort och betaltjänster till sitt existerande produktutbud.

– Northmill har vuxit organiskt och har med produkter som Rebilla Reduce, vars syfte är att sänka räntan på människors befintliga krediter, tillsammans med övriga kredit- och försäkringsprodukter, byggt en solid grund. Genom att vi nu har möjligheten att bedriva verksamhet som bank, har vi också de verktyg som krävs för att ta nästa steg och driva en positiv förändring för konsumenterna, säger Margareta Lindahl.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>