Hem Nyheter Northmill Bank blir medlem i Riksbankens betalsystem RIX

Northmill Bank blir medlem i Riksbankens betalsystem RIX

Publicerat av: Redaktionen

Den svenska neobanken Northmill Bank har anslutit sig till RIX, Riksbankens betalningssystem, som används av alla stora svenska banker idag och är den centrala knutpunkten i landets finansiella infrastruktur.

Northmill Bank blir medlem i Riksbankens betalsystem RIX 3Anslutningen innebär att Northmill Bank nu har förutsättningar att addera en rad nya bankprodukter till sitt växande erbjudande, och är ett stort steg på vägen mot att möjliggöra för neobanken att komplettera sina produkter med intelligenta lager av relevans och personalisering.

– Vårt medlemskap i RIX är resultatet av en gedigen process, där vi har blivit granskade, testade och slutligen godkända av Riksbanken. Det stärker vårt oberoende och ger oss som en helt molnbaserad bank möjlighet att utveckla nya typer av bankprodukter med stort fokus på relevans och personalisering, säger Hikmet Ego, VD och medgrundare på Northmill Bank.

Anslutningen till RIX har skett parallellt med anslutningen till Dataclearingen och Bankgirot. Dessa anslutningar innebär att Northmill Bank nu kommer att ha möjlighet att erbjuda produkter och tjänster som exempelvis transaktionskonton, möjligheten att betala fakturor direkt i appen och göra överföringar mellan konton.

– RIX och Bankgirot förknippar nog många med traditionella bankprodukter, och sådana ska vi givetvis erbjuda våra kunder. Men vi kommer också kunna använda vår innovationskraft och tekniska kapacitet för att ta fram produkter som ännu inte finns på marknaden. För mig är det något som känns väldigt inspirerande, och det som gör oss till en neobank. Att utmana och använda tekniken i syfte att skapa intelligenta och personliga bankprodukter för alla. Vi har redan ett produktteam igång som utforskar möjligheterna och testar olika tekniker, säger Hikmet Ego.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>