Hem Fastigheter Norskt fastighetsbolag bygger vidare med svensk fin tech

Norskt fastighetsbolag bygger vidare med svensk fin tech

Publicerat av: Redaktionen

Inte bara finansbranschen har behov av finansiell teknologi. Även fastighetsbolag hanterar stora summor pengar.

Norskt fastighetsbolag bygger vidare med svensk fin tech 3Därför ansluter sig nu norska fastighetsbolaget MIRIS till den växande skara företag som drar nytta av Skövdeföretaget Bricknodes finansiella ekosystem.

Stora byggprojekt innebär stora pengar i omlopp. Många företag tar in extern finansiering genom att sälja aktier och obligationer i utvecklingsprojekten. Följaktligen har de stort behov av att hålla reda på exempelvis ägarandelar, utdelningar och olika typer av skatter.

Ett sådant företag är norska fastighetsutvecklaren MIRIS, som nu överger sina tidigare IT-lösningar till förmån för svenska Bricknode Broker.

Detta är andra gången på kort tid som ett norskt företag har bestämt sig för Bricknodes produkter. Det är goda besked för skövdefirman, vars system riktar in sig mot en internationell marknad.

–  Att våra system är helt molnbaserade och använder sig av öppna API:er gör dem enkla att implementera och skräddarsy. Det är förmodligen en viktigare framgångsfaktor än vår något okonventionella prissättning, säger VD Erik Hagelin i en kommentar.

Erik Hagelin, VD
Bricknode AB
erik.hagelin@bricknode.com

Finansbranschen går just nu igenom den största förändringen sedan investeringsfonder introducerades. Innovationer inom Finansiell Teknologi (FinTech) skapar tjänster med fokus på användbarhet och kundvärde.

Bricknodes motto är ”put the Fun in finance” och företaget har etablerat ett FinTech Ekosystem där finansbranschens aktörer kan mötas och skapa värde för varandra och sina kunder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>