Norska finansinstitutet VPS IT-moderniserar med OpenShift Enterprise från Red Hat
Hem Inovation Norska finansinstitutet VPS IT-moderniserar med OpenShift Enterprise från Red Hat

Norska finansinstitutet VPS IT-moderniserar med OpenShift Enterprise från Red Hat

Publicerat av: Redaktionen

Norges värdepapperscentral börjar använda OpenShift Enterprise för att påskynda utvecklingen och förbättra den operationella effektiviteten inom affärskritisk infrastruktur

imagesAYSIJWJJNorges nationella Värdepapperscentral, VPS, har implementerat en ny privat och tjänstebaserad plattform (Platform-as-a-Service, PaaS), baserad på OpenShift Enterprise från Red Hat. Med hjälp av den nya lösningen har VPS för avsikt att påskynda utvecklingen och leveransprocesserna inom organisationens IT-infrastruktur, och uppnå högre operativ effektivitet över utvecklings-, test- och produktionsmiljöer.

Som den enda centrala värdepappersförvararen i Norge erbjuder och förvaltar VPS kritisk infrastruktur, hanterar tjänster för värdepappershandel och handhar ägarregistrering för aktier, obligationer, aktiecertifikat och fonder. VPS levererar dessa tjänster genom ett nätverk av investmentbanker, börsmäklare, banker och fondbolag som ansvarar för att driva enskilda konton och reglera daglig tillgänglighet.

Inför implementeringen utvärderade VPS flera PaaS-lösningar med siktet på att kunna övervinna hinder för produktivitet och leverera applikationstjänster snabbare. Valet föll på OpenShift Enterprise. Valet ger VPS tillgång till en molnbaserad applikationsplattform och förbättrar förmågan att bygga applikationer i en hybrid molnarkitektur – både i det egna datacentret och det publika molnet. Processerna för provisionering och hantering av applikationsplattformen automatiseras vilket gör att VPS IT-verksamhet lättare kan möta växande affärskrav med nya applikationer. OpenShift Enterprise har också fullt konfigurerad programdistribution och runtime-miljö för programutvecklare. Att funktionerna är elastiska, skalbara och on-demand gör att utvecklarna kan fokusera helt på att bygga dessa nya tillämpningar.

Med Openshift Enterprise kan VPS också utforma, installera, konfigurera och integrera de privata PaaS-lösningarna i sin befintliga serverinfrastruktur – fördelar som uppnås genom en stabil och effektiv plattform som bygger på öppna standarder. VPS utvecklare kan både snabba upp applikationsleveransen och skala upp vid behov. Perioder med hög belastning hanteras genom automatiserade processer för att undvika driftstopp. Med en stack byggd på öppen källkod, erbjuder OpenShift Enterprise valfrihet, med portabilitet både till och från plattformen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>