Nordnets aktielåneprogram fortsätter att växa i storlek
Hem Finansröst Nordnets aktielåneprogram fortsätter att växa i storlek

Nordnets aktielåneprogram fortsätter att växa i storlek

Publicerat av: Redaktionen

Nordnets aktielåneprogram ger över 20 miljoner i återbäring.

Återbäringen för fjärde kvartalet blir 20,1 miljoner vilket idag utbetalas till deltagarna i programmet.

– Vårt aktielåneprogram fortsätter att slå rekord, och det här kvartalet betalar vi för första gången ut en återbäring på över 20 miljoner kronor till våra kunder. Totalt har de svenska spararna fått dela på nästan 150 miljoner kronor under de dryga tre år programmet har varit aktivt, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

– Flera bolag inom klimatvänlig teknik hamnar högt upp på topplistan över de aktier som har gett högst avkastning i programmet under fjärde kvartalet. De tidigare så hajpade gröna bolagen har i många fall haft ett kursmässigt utmanande 2021, när börsen annars haft väldigt fin utveckling, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Nordnets aktielåneprogram fortsätter att växa i storlekAktielåneprogrammet lanserades under slutet av 2018 och omfattar kunder med kapitalförsäkring, tjänstepension och privatpension. Genom programmet lånar Nordnet ut aktier som finns registrerade på inkluderade kontotyper till externa parter, exempelvis investmentbanker och kapitalförvaltare. Låntagarna betalar ersättning till Nordnet, som efter avdrag för agentens arvode delas lika mellan Nordnet och bolagets kunder. Aktier noterade i Sverige, Norge, Danmark och Finland ingår i programmet.

– Avkastning i aktier har traditionellt erhållits genom värdeuppgång och utdelningar. Med aktielåneprogrammet har vi skapat en tredje typ av avkastning som tidigare varit förbehållen så kallade professionella aktörer, som till exempel pensionsförvaltare, internationella institutioner och fonder, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

De tio aktier som har gett mest ersättning under fjärde kvartalet 2021 är följande:

  1. Cell Impact
  2. Minesto
  3. Sivers Semiconductors
  4. Soltech Energy
  5. Diamyd
  6. Intervacc
  7. Acconeer
  8. Immunovia
  9. Oscar Properties
  10. Aegirbio

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>