Nordnet lanserar aggregatortjänst för överblick av investeringar hos andra banker

Som första bank i Norden lanserar Nordnet idag en aggregatortjänst där spararna i ett och samma gränssnitt kan se sina investeringar i aktier och fonder, oavsett hos vilken bank dessa förvaras.

Eva Trouin

Hösten 2017 investerade Nordnet i konsumentappen Tink och köpte en licens till bolagets teknologi. Nu presenteras den första tjänsten som Nordnet har utvecklat med stöd av Tinks aggregatorteknik. Genom att vara inloggad på Nordnets sajt kommer spararna kunna se investeringar i aktier och fonder, oavsett i vilken bank dessa förvaras.

– Vi vet att många bankkunder saknar en överblick av sitt sparande, då det ofta är utspritt hos flera banker. Aggregatortekniken gör det möjligt att presentera stora mängder av information på ett lättöverskådligt sätt, och genom denna tjänst förbättrar vi upplevelsen för spararna och ger dem en sammanfattande bild av deras totala innehav i aktier och fonder, säger Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet.

Nordnets strategi för produktutveckling består av tre delar där egenutvecklade tjänster som Robosave är en del, partnerskap med exempelvis Swish är den andra och investeringar såsom den i Tink den tredje. Sommaren 2017 lanserade Nordnet som första bank i Sverige direktinsättningar via Swish och nu blir man först i Norden med att visa upp de investeringar spararna har i andra banker.

– Vår investering i Tink är ett bra exempel på hur vi arbetar med produktutveckling där partnerskap med de bästa aktörerna inom respektive område ger oss möjlighet att utveckla innovativa tjänster som skapar nya kundupplevelser. Vi tar på oss den digitala ledartröjan och omsätter konsumenttrender och befintlig teknik till tjänster som skapar värde för spararna, säger Eva Trouin.