Nordiska medlemsorganisationer inom proptech lanserar gemensamt branschpris – vill rikta strålkastarna mot Norden
Hem Fastigheter Nordiska medlemsorganisationer inom proptech lanserar gemensamt branschpris – vill rikta strålkastarna mot Norden

Nordiska medlemsorganisationer inom proptech lanserar gemensamt branschpris – vill rikta strålkastarna mot Norden

Publicerat av: Redaktionen

Det helt nyinstiftade nordiska PropTech Awards delas ut i Köpenhamn nästa år med anledning av ett starkt nordiskt samarbete och ett växande ekosystem inom proptech.

Nordiska medlemsorganisationer inom proptech lanserar gemensamt branschpris – vill rikta strålkastarna mot Norden

Nadim Stub, CEO Proptech Danmark och årets juryordförande

Oavsett om det handlar om virtuella visningar, datadrivna fastighetsbeslut eller förvaltning av fjärrstyrda fastigheter, ligger nordiska företag i framkant.

Under våren 2022 delas de första årliga Nordic Proptech Awards (NPA) ut till nordiskt baserade nystartade företag med lösningar som hjälper fastighetsbranschen att effektiviseras. NPA administreras gemensamt av de nordiska proptechföreningarna.

– Nordic PropTech Awards kommer synliggöra Norden som en ledande hotspot för digital innovation inom fastigheter och kommunicera våra innovativa lösningar till branschintressenter, kunder och investerare, säger Nadim Stub, CEO Proptech Danmark och årets juryordförande.


De sex priskategorierna består av:
ConTech, Real Estate Fintech, Sustainable Business Operations, Real Estate Innovator, Future Office, och Energy Management.

Sökande företag får inte vara äldre än 7 år, ha högst 75 anställda och måste ha en etablerad närvaro i Norden. Ansökan görs under Q3 2021 och tillkännagivandet av finalister och prisutdelningsceremonin kommer att äga rum under första kvartalet 2022.

– Priserna kommer främja innovation och sätta fokus på den nordiska proptech-marknaden. Vi har ett snabbt mognande proptech-ekosystem här i Norden som vi vill lyfta fram och förstärka. Med Nordic PropTech Award riktar vi rampljuset på norden, säger Roger Tofft initiativtagare och VD för PropTech Sweden.

Vinnaren får ett prestigefullt erkännande som ett framstående företag inom den nordiska industrin och har rätt att använda utmärkelsen i marknadsföringssyfte. Bolaget kommer att få synlighet och uppmärksamhet i det nordiska ekosystemet genom redaktionell täckning samt inbjudningar till att presentera vid nordiska nätverksevenemang. Vinnaren får också en-till-en-möten med jurymedlemmar – om alltifrån mentorskap till pitching. De beviljas också gratis medlemskap i communityn samt sparring-sessioner med varje nationell proptech-förening.

Ansökan och ytterligare information finns på hemsidan;

Juryn utses gemensamt av de nationella proptech-medlemmarna och är namnkunniga personer med lång meritlista inom fastigheter, finans och teknik. Coor Service Management är huvudpartner till Nordic PropTech Award. Förhandlingar med fler parters pågår för närvarande.


Bakgrund: Ett växande nordiskt ekosystem inom proptech
Det finns för närvarande 500+ nordiska proptechföretag, varav hälften är medlemmar i en nationell proptechförening.

Framgångshistorier som Norges Spacemaker, GoodMonday från Danmark, Parakey of Sweden och Kodit.io i Finland visar den tekniska expertis, innovativa förmåga och det entreprenörskap som kännetecknar det nordiska proptech-ekosystemet. Mer än 100 miljoner euro flödade in i nordiskt proptech förra året.

Nordiska fastighetsföretag innoverar för att skapa nya effektiviseringar, bygga interna innovationsteam, utöka strategiska partnerskap och investera i proptech. Startups har tillgång till en stor och relativt billig talangpool. Starka offentlig-privata finansieringsmöjligheter har blivit mer generösa under pandemin. Nordiska städer rankas högt på globala SDG-index.

Den globala industrin följer den nordiska marknaden och söker efter nya affärsmöjligheter, drivna av regionens unikt digitala invånare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>