Hem Nyheter Nordic Capital i samarbete med Capgemini för att driva AI och maskininlärning i portföljbolagen

Nordic Capital i samarbete med Capgemini för att driva AI och maskininlärning i portföljbolagen

Publicerat av: Redaktionen

Capgemini och Nordic Capital kommer tillsammans tillhandahålla en plattform för att accelerera implementeringen av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) som bidrar till värdeskapande inom Nordic Capitals portföljbolag.

Nordic Capital i samarbete med Capgemini för att driva AI och maskininlärning i portföljbolagen 2

Kevin Jiang, Head of Insight Driven Enterprise practice, Capgemini Invent

Nordic Capital ser AI och ML somcentralt för att öka automatiseringen och datainsikterna inom alla branscher. Genomsamarbetet med Capgemini får Nordic Capitals portföljbolag tillgång till globala experter och kunskap för att kunna stödja och påskynda sina portföljbolags AI-resa och mognad.

Capgemini är i framkant när det gäller digital transformation och innovation och har ett brett utbud av tjänster för att industrialisera AI och ML. Genom att använda dessa kan företag få maximal effekt av sin AI-investering, vilket i sin tur kan leda till förbättrade affärsresultat och tillväxt.

”Samarbetet med Capgemini är en investering i Nordic Capitals digitaliseringsverktygslåda för att driva digital och AI-baserad transformation inom portföljbolagen och nyttja den senaste tekniska utvecklingen. Det är ytterligare ett exempel på fokuserat och aktivt ägande, där Nordic Capital tillsammans med Capgemini kan erbjuda en unik kombination av de bästa AI- och affärsimplementeringstjänsterna till portföljbolagen.”, säger Olof Faxander, Operating Partner, Nordic Capital Advisors.

”Nordic Capital är en ny banbrytande kund för Capgemini. Vi ser fram emot ett aktivt och nära samarbete där vår domänexpertis, breda utbud av acceleratorer och ett starkt team kommer bidra till värdeskapandet i portföljbolagen.”, säger Kevin Jiang, Head of Insight Driven Enterprise practice, Capgemini Invent Sverige-Finland.

För att kickstarta samarbetet har Capgemini hjälpt ett av Nordic Capitals portföljbolag inom Technology & Payments-sektorn att använda maskininlärningsalgoritmer som förväntas generera en betydande intäktsökning. Diskussioner om hur AI kan användas för att stödja värdeskapande pågår nu med portföljbolag inom alla sektorer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>