Nokas förnyar avtal med Nets

Nokas som är Nordens ledande aktör av drift av bankomater har förnyat avtalet om inlösen av Visa- och MasterCard-kort med Nets.

Avtalet gäller för Nokas bankomater i Sverige, Norge och Finland. Nets vann kontraktet som är på fem år efter en upphandling där flera aktörer deltog.

Nokas har de senaste åren placerat ut nya bankomater i områden där det har funnits behov för detta samt övertagit driften av bankomater som står vid bankkontor, olika köpcenter och andra knutpunkter.

Avtalet som nu är ingåtts innebär att Nets ska hantera inlösning av transaktioner för Visa- och MasterCard för alla bankomater som Nokas har i Sverige, Norge och Finland.

– Driftsäkra och effektiva betalningslösningar är viktig för oss. Nets kunde erbjuda möjligheten att lägga till flera olika typer av kort samt tjänster som dynamisk valutaomvandling, vilket gör det möjligt för utländska kunder att konvertera till egen valuta vid bankomaten. Tillsammans med kraven på service och kvalitet i lösningarna var detta avgörande i förhållande till vårt val, säger Arne-Christian Gnutzmann, Director Strategy & Business Development på Nokas.

– Vi är mycket nöjda med att Nokas har valt att förnya och utvidga avtalen med oss, och ser fram emot ett gott samarbete under åren framöver, säger Patrick Höijer, Senior Vice President på Nets i Sverige.