Hem Nyheter Nexus stärker global position och tar in Roland Vejdemo i styrelsen

Nexus stärker global position och tar in Roland Vejdemo i styrelsen

Publicerat av: Redaktionen

Identitets- och säkerhetsföretaget Nexus Group har rönt stora framgångar internationellt genom sin Smart ID-plattform för säker kommunikation mellan människor, saker och system.

Nexus stärker global position och tar in Roland Vejdemo i styrelsen 2

Michael Olsson, styrelseordförande i Nexus

Nu stärks styrelsen upp med IT-veteranen Roland Vejdemo som ny ledamot. ”Efterfrågan på Nexus identitets- och säkerhetslösningar har ökat kraftigt och Roland Vejdemos gedigna erfarenhet från både IT- och säkerhetsindustrin är mycket värdefull för oss i vår fortsatta globala utveckling”, säger Michael Olsson, styrelseordförande i Nexus.

Världsledande företag i kundbasen

”Den ökande efterfrågan kommer från stora företag och organisationer som använder lösningarna i kritiska applikationer med mycket höga krav på säkerhet, användarvänlighet och hastighet. Exempelvis har nyligen en världsledande fordonstillverkare valt Nexus plattform för att säkra kommunikationen för uppkopplade fordon, så kallad V2X-kommunikation (vehicle-to-everything)”. För att möta efterfrågan och leverera snabbt och med högsta kvalitet har Nexus stärkt sin organisation runt om i världen, bland annat med fler utvecklare, säger Michael Olsson.

Lång operativ erfarenhet från IT-branschen

Roland Vejdemo, född 1957, tillträder Nexus styrelse i september 2018. Han är i dag styrelseordförande i NetOnNet och Load Impact samt styrelsemedlem i Avensia. Under tre år (2012–2015) var Roland Vejdemo styrelseordförande i säkerhetsföretaget Axis. Han har även lång operativ erfarenhet från IT-branschen: sedan 80-talet har han bl a verkat inom Ericsson, Compaq och Hewlett-Packard. I Hewlett-Packard Sverige var han VD under åtta år (2002–2010).

Bidrar till ett säkrare samhälle

”Nexus är ett av Europas ledande företag inom digitala identiteter och har en stark position inom fysisk och digital säkerhet. Jag är imponerad av hur Nexus har implementerat sina integrerade lösningar hos många stora internationella företag/organisationer. Dessutom är konceptet skalbart och flexibelt vilket gör att alla företag och myndigheter kan använda lösningarna för att skydda sig mot intrång, samtidigt som Nexus bidrar till ett säkrare samhälle. Jag ser en stor potential för tillväxt de närmaste åren och det skall bli roligt och spännande att få vara med på Nexus fortsatta resa”, säger Roland Vejdemo.

Nexus styrelse består nu av styrelseordföranden Michael Olsson och ledamöterna Kenth Eriksson, Ulrika Magnusson och Roland Vejdemo.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>