Hem Teknik Nexus och Zwipe i partnerskap kring biometriska passerkort

Nexus och Zwipe i partnerskap kring biometriska passerkort

Publicerat av: Redaktionen

Identitets- och säkerhetsföretaget Nexus Group och det biometriska teknikföretaget Zwipe har tecknat ett distributionsavtal och lanserat försäljningen av Zwipes biometriska passerkort via onlineportalen Nexus GO Cards as a Service.

Nexus och Zwipe i partnerskap kring biometriska passerkort 2

Jon Land, VD på Nexus Norge

”Vi erbjuder redan ett mycket brett utbud av kortteknologi, och vi är glada att kunna meddela att du nu kan få passerkort med integrerade sensorer för fingeravtryck”, säger Jon Land på Nexus.

Med norska Zwipes biometriska passerkort Zwipe Access autentiserar sig användaren genom att hålla fingret på fingeravtryckssensorn på kortet innan det hålls upp framför kortläsaren.

”Zwipe har utvecklat en helt unik lösning som passar organisationer som vill öka säkerheten – utan att ändra sina befintliga system för passerkontroll eller sin säkerhetsinfrastruktur”, säger Jon Land, VD på Nexus Norge.

Inget behov av databaser

Användarens fingeravtryck registreras direkt på kortet, vilket innebär att det inte finns något behov av databaser.

”Zwipes fingeravtryckskort gör biometri enkelt och kostnadseffektivt. Allt vi gör handlar om säkerhetslösningar som bygger på innovativ teknik, så Zwipe Access passar perfekt i vår produktportfölj”, säger Jon Land.

Smidig beställningsprocess

Einar Boije, SVP Access Control & ID på Zwipe, är mycket nöjd med att Nexus kommer att hantera lagerhållning, personalisering och distribution av Zwipe Access i Europa, Mellanöstern och Afrika.

”Nexus är ett etablerat och snabbt växande företag med en imponerande kundbas och ett bra partnernätverk. Vårt nya partnerskap gör beställningsprocessen för Zwipe Access lika smidig som dess teknik”, säger Einar Boije.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>