Nets A/S: GIRO och Nets levererar infrastruktur för snabbetalningar i Ungern

GIRO och Nets har tecknat avtal där Nets kommer att leverera en snabbetalningslösning för GIRO med hjälp av Nets tjänst RealTime24/7.

Nets A/S: GIRO och Nets levererar infrastruktur för snabbetalningar i Ungern 1Detta kommer ge GIRO ett nytt erbjudande som ger alla bankanvändare i Ungern möjlighet till snabbetalningar.

GIRO, en ledande leverantör av tjänster till finansiella institut i Ungern, avser att leverera mer än en grundläggande betalningsinfrastruktur till den ungerska banksektorn genom att utveckla och driva nya kompletterande tjänster och lösningar. Man kommer även utnyttja GIROs befintliga tjänster och lösningar för att till fullo utnyttja skalbarheten och den öppna centrala infrastrukturlösningen som tillhandahålls av Nets.

“Det är ett historiskt steg inte bara för oss, utan för hela den ungerska finansmarknaden”, säger dr. Selmeczi-Kovács Zsolt, VD för GIRO, och fortsätter:

“Under implementationen av projektet genomfördes ett internationellt anbud och Nets valdes efter en lång utvärderingsperiod. Vi ser fram emot att samarbeta och leverera den bästa lösningen för ungerska konsumenter och banker. Vår ambition är att skapa grunden för en ny plattform för snabbetalningar. Med Nets känner vi oss säkra i att kunna vidareutveckla betalningssystemet och möjliggöra nya innovativa produkter”.

Nets är en betydande europeisk aktör som tillhandahåller korttjänster, clearingtjänster (CSM), kontobetalningstjänster och betalningslösningar för handlare och finansiella institutioner.

“Vi är glada att fortsätta leverera enligt våra ambitioner i Europa, och nu med Ungern bland de många länder som använder Nets RealTime24/7-plattform är vi engagerade i att ytterligare samarbeta med GIRO för att leverera ett nytt ekosystem för snabbetalningar”, säger Paul Francis Walvik-Joynt, vice VD för Nets clearingtjänster.

“Vi fortsätter att utnyttja våra nuvarande implementeringar av RealTime24/7 med en öppen API-arkitektur, som möjliggör enkel kundleverans av tjänster i en betrodd miljö som gynnar användarna. Vi kommer att ta med detta och mycket mer i partnerskapet som nu etableras med GIRO”.

Chefen för Nets clearingtjänster, Torben Hohlmann, adderar: “Vi ser fram emot att leverera vår lösning till GIRO. Att implementera en ny infrastruktur som driver nya sätt att göra affärer i Ungern är mycket spännande. Vi har erfarenheten för att stödja GIRO leverera denna nya centrala infrastruktur till de ungerska bankerna, och att möjliggöra för lanseringar av nya betalningstjänster till marknaden. Avtalet är avgörande för att ytterligare stärka Nets position som en sann europeisk betalningsleverantör.”

Det nya systemet är planerat att lanseras under 2019 och kommer att hanteras av GIRO i Ungern.