Nets lanserar mjukvarupaket för sömlösa betalningar i appar

Att leverera en bra digital konsumentupplevelse är avgörande för alla företag.

Nets underlättar nu för handlare och försäljningsställen genom att lansera ett paket för mjukvaruutveckling av mobilappar som gör mobilbetalningar enklare än någonsin.

– Att skapa friktionslösa betalningar är det viktigaste vi gör och det nya utvecklingspaketet för appar hjälper handlare att både förenkla framtagningsprocessen av mobilappar liksom att öka konverteringen.

Paketet innehåller flera betalmetoder och funktioner som kortskanner, betala med ett klick och biometrisk identifiering − allt för att säkerställa en snabb och enkel betalupplevelse, säger Jan Lundequist, betalningsexpert på Nets.

Mobilhandel är den snabbast växande försäljningskanalen på nätet. Omkring hälften av alla nordiska konsumenter har gjort ett köp via mobilen under de senaste tre månaderna och köp genom mobila appar driver denna trend (DIBS Nordic E-commerce 2018).

Denna trend har lett till utvecklingen av det nya mjukvaruutvecklingspaketet för appar − Nets in-App SDK. Genom Nets goda möjligheter till att skala upp, stabilitet och säkerhet blir det betydligt enklare att tillhandahålla en sömlös köpupplevelse för konsumenter att handla via en mobilapp.