Hem Nyheter Neo4j introducerar framtidens grafdatabas: Neo4j 4.0

Neo4j introducerar framtidens grafdatabas: Neo4j 4.0

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Neo4j, den ledande plattformen för grafdatabaser, meddelar idag att de lanserar den hittills viktigaste produktreleasen på marknaden för grafteknologi, Neo4j 4.0.

Neo4j introducerar framtidens grafdatabas: Neo4j 4.0 3

Med Neo4j 4.0 hanteras de breda och komplexa utmaningarna som ingår i modern applikationsutveckling, som exempelvis obegränsad skalbarhet, intelligent datakontext och en säkerhetsmodell som uppfyller högt ställda krav.

Neo4j 4.0 är utvecklad för att kunna möta de breda och komplexa utmaningar som väntar modern applikationsutveckling under det kommande decenniet, till exempel genom att stödja obegränsad skalbarhet, intelligent datakontext och en säkerhetsmodell som uppfyller högt ställda krav. Flera stora företag använder redan Neo4j 4.0 för att bygga intelligenta applikationer som tillvaratar insikter om relationer i deras data.

​Emil Eifrem, VD och medgrundare av Neo4j, förklarar hur företag som använder Neo4j 4.0 inte behöver kompromissa mellan prestanda, flexibilitet och underhåll.

”Jag tror att Neo4j 4.0 kommer att sätta nivån för all grafdatabasteknologi under det kommande decenniet och därefter. Vi har gjort en enorm teknisk investering för att höja nivån på skalbarhet, prestanda och säkerhet – något som man ska förvänta sig av en grafdatabas och från databaser i allmänhet. Våra kunder utmanar oss ständigt med nya användningsområden för grafteknologi, vilka i sin tur kräver obegränsad skalbarhet, samt flexibilitet inom både utveckling och distribution, samtidigt som säkerhet och integritet ska upprätthållas. Det är svåra utmaningar som ska mötas, men Neo4j 4.0 lever redan upp till dessa krav”.

Nya krav på intelligenta applikationer

Länkad data har blivit en allt viktigare faktor för modern applikationsutveckling – oavsett om organisationer använder automatiserade beslutskriterier, avancerad analys, maskininlärning och artificiell intelligens. Neo4j 4.0 hanterar de breda och komplexa problem som dagens intelligenta applikationer kräver:

Obegränsad skalbarhet: Datavolymer växer stadigt och obevekligt och applikationernas prestanda får inte begränsas av stora datavolymer. Applikationer behöver skala upp – och ut – för att kunna hantera större volymer samtidigt som prestandan bibehålls över en växande mångfald av arkitekturer, såväl lokalt administrerade, som hybrid- och molnarkitekturer.

Dynamisk kontext: Applikationer behöver databaser som anpassar sig till komplexiteten, dynamiken och oförutsägbarheten i datan. Effektiva applikationer tillvaratar insikter om relationer i datan, för att i realtid avslöja kontext och orsakssamband.

Säkerhet och datasekretess: I takt med att regelverk och förordningar utvecklas, blir individer och institutioner allt mer medvetna om hur och var personuppgifter används. Applikationsutvecklare måste snabbt och säkert kunna bygga applikationer som svarar mot dessa behov.

Intelligens och inlärning: Applikationer kommer att utgöra komponenter i komplexa system som tillämpar maskininlärning och AI. För att bygga AI som skapar mervärde måste framtidens applikationer kunna använda data science tvärs över olika system, och i realtid finna och utnyttja relationer i deras data.

Neo4j 4.0 i korthet

Några höjdpunkter i Neo4j 4.0 är:

Sharding och federation: Neo4j 4.0 stödjer horisontell skalning. Organisationer med stort behov av skalning kan nu dra nytta av Neo4js höga prestanda vid hantering av länkad data, jämfört med andra databaslösningar, oavsett datavolym.

Arkitektur med stöd för reaktiv programmering: Neo4j4.0 stödjer reaktiv programmering, vilket ger utvecklare full kontroll över hur deras applikationer interagerar med databasen, till exempel genom robusta datapipelines, dataströmmar och maskininlärning.

Flexibel arkitektur: Neo4j 4.0 erbjuder fullt utbyggd support för att drifta ett stort antal databaser i ett gemensamt kluster, samtidigt som datan i de olika databaserna separeras.

Avancerad säkerhetsmodell: Neo4j 4.0 ger utvecklare och administratörer finmaskig kontroll över tillgång till data som är känslig utifrån säkerhets- eller integritetssynpunkt. Denna avancerade säkerhetsmodell ger möjlighet att kontrollera att enbart rätt användare får tillgång till känslig data. Detta öppnar upp nya potentiella graf-drivna användarfall inom områden som hanterar känslig information, till exempel medicinsk forskning.

Över 75 % av företagen på Fortune 100-listan använder Neo4j för att utnyttja de relationer och den intelligens som döljs i deras data. Flera av dessa företag använder redan Neo4j 4.0 för att lösa sina tuffaste datautmaningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>