9 av 10 väljer digitalt lås
Hem Fastigheter När kunden själv får välja är de digitala låsen en vinnare

När kunden själv får välja är de digitala låsen en vinnare

Publicerat av: Redaktionen

Nyligen köpt hus eller renoverat?

Då vet du hur mycket som behöver bockas av innan huset blir som du tänkt dig.

Färger, material, mått, detaljer i trädgården och inte minst behöver du ha koll på kostnaderna. Men vad väljer du för lås till ytterdörren? Försäljningssiffror från Yale och ASSA ABLOY visar att svenska husägare gör ett tydligt val mellan digitala och mekaniska lås.

9 av 10 väljer digitalt lås

När kunden själv får välja är de digitala låsen en vinnare i 9 fall av 10. Det visar aktuella försäljningssiffror från Yale och ASSA ABLOY.

– Vi blev oerhört nyfikna på att se vilken typ av lås kunderna föredrar, säger Andreas Frisk, Country Market Manager för ASSA ABLOY Opening Solutions. För att komma fram till det har vi jämfört våra försäljningssiffor för digitala och mekaniska lås för 2021.

Jämförelsen visar att för varje mekaniskt lås som såldes av ASSA ABLOY i Sverige under 2021 såldes nio digitala Yale Doorman-lås. Med andra ord är är de digitala låsen en vinnare i 90 procent av fallen – när kunden själv får välja.

– Siffrorna talar sitt tydliga språk, säger Andreas Frisk. Svenska husägare har anammat de digitala låsen och insett de stora fördelarna. De många smarta funktionerna gör vardagslivet lättare för mängder av hushåll runt om i landet. Det gör att ett digitalt lås i dag är en självklarhet i många svenska hem.

Den tydliga övervikten för digitala lås går hand i hand med utvecklingen för smarta hem i allmänhet. Marknaden är full av hemprodukter som går att kontrollera och fjärrstyra – allt från belysning och robotdammsugare till väderstationer och övervakningskameror.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>