mySafety lanserar Sveriges första försäkring mot bedrägerier

Varje år utsätts miljontals svenskar för bedrägeriförsök vilket gör det till Sveriges näst vanligaste brott.

mySafety lanserar Sveriges första försäkring mot bedrägerier

Därför presenterar mySafety nu en ny försäkring som inte bara hjälper utsatta för ID-kapningar utan även täcker nätbedrägerier och finansiella bedrägerier kopplade till bland annat BankID, social manipulation, vishing, ID-kapning samt kort- och kontodebitering.

När mySafety lanserade en ID-skyddsförsäkring 2008 var bolaget först ut på den nordiska marknaden. Med åren har brottslingarna hittat nya vägar. Behovet av att täcka fler moment än ID-kapningar har därmed blivit större. Därför har mySafety valt att förstärka sitt ID-skydd och lanserar idag Sveriges första bedrägeriförsäkring.

– Bedrägerier är ett riskfritt brott för förövarna. Det kostar nästan inget att försöka och risken att åka fast är minimal eftersom polisen inte prioriterar bedrägerier. Därför är vi oerhört stolta över att nu lansera ett bedrägeriskydd som kan hjälpa många, säger PA Prabert, vice koncernchef mySafety.

I bedrägeriskyddet ingår proaktiv bevakning av person- och kortuppgifter på internet samt på deep web och darknet. Skyddet omfattar ID-kapningar, obehörig debitering av konton, bank- och kreditkort samt om någon blir vilseledd att lämna ifrån sig sin ID-handling och personliga kod, inklusive BankID. Dessutom ingår assistans som ger ersättning upp till 250 000 kronor, helt utan självrisk. Skulle ett ärende behöva drivas ända upp i rätten täcker försäkringen rättegångskostnader.

– När det kommer till bedrägerier blir förövarna allt mer raffinerade i sina tillvägagångssätt. Vi vet att många drabbade känt att de inte fått tillräckligt med hjälp på grund av hur själva brottet utförts. De har känt sig både rätts- och hjälplösa. Vårt bedrägeriskydd kommer vara ett stort stöd för många av dem, fortsätter PA Prabert.

Bedrägeriskyddet finns tillgängligt från och med idag och kostar 129 kronor per månad. Det hjälper, stöttar och assisterar dygnet runt i hela världen. Läs mer om försäkringen här.