MONU och Vilja skapar nya spelregler på inlåningsmarknaden

Fintech-bolaget MONU väljer Vilja för att bygga sin nya plattform som radikalt kommer att ändra förutsättningarna på den svenska inlåningsmarknaden, och har siktet att satsa internationellt.

MONU och Vilja skapar nya spelregler på inlåningsmarknaden

MONU lanserar ett helt nytt erbjudande på marknaden som gör det möjligt för nischbanker att få tillgång till ledande bankers och kapitalförvaltares kunder.

Genom att integrera till MONUs plattform ger bankerna och kapitalförvaltarna sina kunder möjlighet att öppna och hantera sparkonton hos andra banker som erbjuder högre ränta, direkt från deras webbsida eller app.

Erbjudandet skapar en unik win-win-win möjlighet. Bankerna och kapitalförvaltarna berikar sitt kunderbjudande och stärker sina kundrelationer, kunderna får en attraktiv avkastning på sina besparingar och nischbankerna sänker sina finansieringskostnader och sin likviditetsrisk genom en effektiv distribution.

För att förverkliga denna vision har MONU gått samman med Vilja för att skapa MONU-plattformen. Allt är automatiserat och i realtid samt med de högsta säkerhets- och efterlevnadsstandarderna.

– Det här är något unikt och skapar nya spelregler på inlåningsmarknaden, som är banbrytande och skapar värde för alla parter. Genom att samarbeta med Vilja får vi inte bara tillgång till den senaste tekniken och de bästa utvecklarna, utan vi säkerställer också att vi bygger en framtidssäker och compliant lösning som uppfyller våra partners höga förväntningar, säger Lars Rutegård, medgrundare och VD på MONU.

– Vi är mycket stolta över att hjälpa MONU att förverkliga sin vision och vara en del av deras spännande resa. Tillsammans kan vi göra en positiv skillnad och potentialen är enorm. Vi ser vårt partnerskap som ett ytterligare bevis på att vår teknik uppfyller de högsta förväntningarna på prestanda, flexibilitet och hastighet, avslutar Fredrik Ulvenholm, VD på Vilja.