Monterro säljer cybersäkerhetsföretaget Outpost24 efter att ha fyrdubblat ARR.
Hem Säkerhet Monterro säljer nu cybersäkerhetsföretaget Outpost24 efter att ha fyrdubblat ARR

Monterro säljer nu cybersäkerhetsföretaget Outpost24 efter att ha fyrdubblat ARR

Publicerat av: Redaktionen

Monterro, Nordens ledande mjukvaruinvesterare, säljer Outpost24, ett SaaS-bolag inom cybersäkerhet, till London-baserade Vitruvian Partners.

Outpost24 har på 6 års tid fyrdubblat sin ARR.

Outpost24 förvärvades av Monterro 2016 och har under den perioden utvecklats till ett ledande cybersäkerhetsföretag för riskhantering av cyberattacker, både genom nya produktinnovationer och strategiska tilläggsförvärv. Förvärven av SecludIT 2018, Pwnie Express 2019, samt Blueliv och Specops 2021, har breddat företagets produktportfölj vilket lett till att verksamheter proaktivt och heltäckande kan förebygga och hantera risker för cyberattacker.

Monterro säljer cybersäkerhetsföretaget Outpost24 efter att ha fyrdubblat ARR.

Monterro säljer Outpost24 efter att ha fyrdubblat ARR

– “Outpost24 har haft en fantastisk tillväxt och det har verkligen varit ett nöje att samarbeta med vd Karl Thedéen och hela ledningsgruppen”, säger Martin Henricson, Managing Director på Monterro och styrelseordförande i Outpost24. “Tillsammans har vi utvecklat företaget till en lönsam, global ledare inom sin nisch. Vi har byggt en innovativ plattform för heltäckande riskhantering av cyberattacker, etablerat en skalbar go-to-market modell för internationalisering, och byggt en operativ verksamhet för långsiktig och hållbar tillväxt. Vi är väldigt stolta över resultatet och ser fram emot att följa deras fortsatta framgång.”

– “Monterro har gett oss fantastisk support i etableringen av vår ledande marknadsposition,” säger Karl Thedéen, vd på Outpost24. “Vi är bevisat duktiga på produktinnovation och tillsammans med Monterro har vi kunnat accelerera tillväxten, både genom att bygga en världsledande plattform och skapa en skalbar affär. Monterro har en unik strategisk och operativ erfarenhet och expertis av att hjälpa mjukvarubolag expandera internationellt,” fortsätter han.

William Blair har agerat M&A rådgivare och Setterwalls legal rådgivare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>