Mobil betaltjänst en innovativ, enkel och säker mobil plånbok som funkar där
Hem Nyheter Mobil betaltjänst en innovativ, enkel och säker mobil plånbok som funkar där

Mobil betaltjänst en innovativ, enkel och säker mobil plånbok som funkar där

Publicerat av: Redaktionen

Mobil betaltjänst som redan accepteras av de flesta befintliga betalterminaler.

Nu kommer betaversionen av tjänsten till Sverige där konsumenterna redan är positivt inställda till att betala mobilt. Närmare sju av tio personer i åldern 16 – 29 år kan tänka sig att använda mobiltelefonen Mobil betaltjänst en innovativ, enkel och säker mobil plånbok som funkar där 2vid ett butiksköp. Den främsta fördelen som svenskarna ser med en tjänst som Samsung Pay är att man slipper plånboken. Det visar en ny undersökning som har genomförts av Sifo på uppdrag av Samsung.

Från och med idag kan svenskarna börja använda betaversionen av den mobila betaltjänsten Samsung Pay. Samsung Pay är en innovativ, enkel och säker mobil plånbok som funkar där
du handlar. Användaren registrerar enkelt sitt befintliga betalkort i Samsung Pay-appen och kan därefter betala med mobilen*. Sverige är det första nordiska landet att lansera tjänsten.

Samsung Pay är kompatibel med i princip alla nya och befintliga betalterminaler i Sverige vilket gör den till en av marknadens mest accepterade mobila betaltjänster. Handlarna behöver inte uppgradera eller förändra sina nuvarande betalterminaler då Samsung Pay redan är anpassad till den befintliga tekniken.

Enligt Samsungs Sifo-undersökning anser var femte person att det känns säkrare att betala med mobilen i butik, jämfört med att betala med ett fysiskt betalkort. En stor andel, 44 procent, anser att det är lika säkert att använda en mobil betallösning som ett traditionellt betalkort vid butiksköp.

Undersökningen visar också att svenskarna har högst förtroende för en mobil betaltjänst om en svensk bank eller ett kortnätverk står bakom. Betaversionen av Samsung Pay lanseras med stöd av flera svenska banker och kortnätverk där användarna kan börja betala med anslutna kort från Eurocard, Mastercard, Nordea, SEB och Visa från den 9:e mars. Inom kort kommer fler partners att vara anslutna till Samsung Pay, bland annat Entercard, Handelsbanken, ICA Banken, Rikskuponger samt Swedbank och Sparbankerna.

– För Samsung är det viktigt att våra innovationer ska vara meningsfulla för konsumenterna. Det betyder att de ska svara upp emot människors behov, utmaningar och önskemål, men också flytta gränserna för vad som är möjligt. Med Samsung Pay introducerar vi inte bara ett enkelt och smart sätt att betala, vi erbjuder den första digitala plånboken i Sverige som kommer att fungera, utan någon som helst åtgärd från butikernas sida, i nästan alla butiker i Sverige, säger Thomas Ko, Vice President & global GM Samsung Pay på Samsung.

Samsung Pay bygger på teknik som använder Near Field Communication (NFC) och Samsungs specialutvecklade lösning Magnetic Secure Transmission (MST) för att göra mobilbetalningar. I dagsläget är NFC-penetrationen endast cirka 10 procent på svenska marknaden medan närmare alla befintliga terminaler redan är kompatibla med MST-tekniken. Med NFC och MST kan Samsung Galaxy A5 (2016), Galaxy S7 och Galaxy S7 edge användas för att göra säkra och kontaktlösa transaktioner nästan överallt där du kan betala med kort. Inom kort kommer Samsung Pay även att fungera med smartklockan Samsung Gear S3 samt fler mobilmodeller.

– Vi är stolta att Sverige blir den första nordiska marknaden att introducera Samsung Pay – en innovativ tjänst som vi hoppas kommer utgöra en vändpunkt både i svenskarnas betalningsvanor och i utvecklingen av betalningsmarknaden i stort. Möjligheterna för Samsung Pay i Sverige är stora dels på grund av den höga andelen av smartphones men också med anledning av den stora mogenheten för att använda mobila bank- och betalningslösningar, säger Oscar Nöjd, produktchef IM på Samsung.

Betaversionen av Samsung Pay finns tillgängligt i Sverige från den 9:e mars. För mer information om Samsung Pay, besök www.samsung.se/pay

Det här är Samsung Pay:

  • ENKELT. För att göra en betalning med Samsung Pay sveper du uppåt från skärmens nedre kant från låst skärm, hemskärm eller svart skärm. Verifiera med ditt fingeravtryck och placera sedan enheten på betalterminalen. Samsung Pay fungerar även i offline-läge där du kan göra transaktioner utan internetuppkoppling**.
  • SÄKERT. Flera säkerhetslager, med fingeravtrycksverifiering, tokenisering och Samsung Knox – håller dina bankuppgifter säkra och skyddade.
  • HÄR. Samsung Pay är redan här. De flesta befintliga betalterminaler i Sverige accepterar Samsung Pay, vilket gör den till en av marknadens mest accepterade mobila betalningstjänster. Handlarna behöver inte uppgradera eller förändra sina befintliga betalterminaler då Samsung Pay redan är anpassad till den befintliga tekniken. Dessutom är Samsung Pay helt kostnadsfritt att använda både för handlare och konsument.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>