Mindmancer AB får en Ny VD genom Marcus Bäcklund
Hem NYHETER Mindmancer AB får en Ny VD genom Marcus Bäcklund

Mindmancer AB får en Ny VD genom Marcus Bäcklund

Publicerat av: Redaktionen

Mindmancers styrelse har utsett IT-entreprenören Marcus Bäcklund till ny vd för Mindmancer.

Mindmancer, som erbjuder en komplett bevakningslösning från kamera via larmcentral till insats och vars aktie handlas på NASDAQ OMX First North.

IT-Finans.se

Marcus Bäcklund VD, Mindmancer AB

IT-entreprenören och företagsledaren Marcus Bäcklund tillträder 1 januari 2017 som ny vd för säkerhetslösningsföretaget Mindmancer. Mindmancer erbjuder en komplett bevakningslösning, där det tioåriga företagets ursprung inom artificiell intelligens, robotteknik och videoanalys gör det unikt positionerat för att transformera bevakningsbranschen.

– Det är lätt att se potentialen som Mindmancer har i sina digitaliserings- och delningsmodeller för att delta i utvecklingen av framtidens bevakningsbransch. Branschen är fortfarande personalintensiv med låg digitaliseringsgrad och då skapar Mindmancers patenterade mjukvara och kunnande unika förutsättningar för att driva förändringen av branschens utveckling. Bolagets strategi är att göra befintlig verksamhet lönsam och samtidigt positionera företaget för internationell skalbar tillväxt inom digitaliserad bevakning. Den nyligen genomförda nyemissionen har skapat en god plattform och finansiella förutsättningar för att inleda detta arbete. Jag ser fram emot att leda den utvecklingen utifrån min egen erfarenhet, från såväl framgångar som bakslag, säger Marcus Bäcklund, tillträdande vd för Mindmancer.

Hans Ljungkvist är ordförande för Mindmancers styrelse.
– Jag känner Marcus väl, inte minst från hans senaste roll som investeringschef på Chalmers Ventures. Hans gedigna erfarenhet från att leda tillväxtbolag inom kvalificerad tjänsteindustri kommer väl till pass när vi nu inleder nästa ambitiösa steg på Mindmancers tillväxtresa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>