Midroc byter namn till Granitor
Hem Fastigheter Midroc Electro byter namn till Granitor Electro

Midroc Electro byter namn till Granitor Electro

Publicerat av: Redaktionen

Företagsgruppen Midroc Europe kommer att byta ut det gemensamma varumärket Midroc och från januari 2022 istället använda varumärket Granitor.

Det innebär att elteknik-företaget Midroc Electro byter namn till Granitor Electro. 

Varumärket Midroc används av ett stort antal skilda verksamheter med olika ägarkonstellationer i Sverige, Mellanöstern och Afrika. Midroc Europe, där Electro ingår, ägs av Mohammed Al Amoudi tillsammans med den svenska familjen Wikström.

Varumärkesbytet bidrar till en tydligare nordisk identitet och ligger till grund för en starkare profilering av verksamheterna som ingår i Midroc Europe. Bytet är en del av en förnyad och formaliserad långsiktig ägaröverenskommelse mellan de två familjerna bakom företagsgruppen.

Midroc Electro, med 2500 anställda på ungefär 70 orter i Sverige och Norge, har haft en väldigt stark tillväxt. De senaste fem åren har omsättningen ökat från 2,1 till 3,3 miljarder kronor och bolaget är positionerat som ett av nordens ledande elteknikföretag.

För Electros vd Mikael Vestlund är Wikströms engagemang något som sticker ut och är unikt. Enligt honom ger det också företaget en trygg bas att utvecklas på lång sikt.

Midroc byter namn till Granitor

Medarbetare på Midroc Electro som i januari byter varumärke till Granitor

– Ägarfamiljen har alltid funnit nära till hands och därmed haft en avgörande roll i den utveckling vi har haft de senaste åren. Deras personliga engagemang genomsyrar mycket av det vi gör och vårt sätt att arbeta och de står bakom den samarbetskultur som finns på Midroc. Vi har många medarbetare som också har ett starkt personligt engagemang och vi arbetar aktivt med att ytterligare stärka det, säger Mikael Vestlund, vd Midroc Electro.

Övergången till det nya varumärket blir en naturlig del i den processen som medarbetarna nu får vara delaktiga i. För Midroc Electro innebär även bytet att man stärker kopplingen mellan Sverige och Norge, där företaget i dag är verksamt. Det ser Mikael Vestlund positivt på.

– Vår ambition är att vara en aktiv part på de lokala marknaderna i hela Sverige och delar av Norge, och utifrån de lokala förutsättningarna identifiera behov och utveckla innovativa lösningar och gott samarbete inom våra verksamhetsområden, säger Mikael Vestlund, vd Midroc Electro.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>