Mentimeter väljer PE Accounting för att automatisera tusentals transaktioner varje månad
Hem Nyheter Mentimeter väljer PE Accounting för att automatisera tusentals transaktioner varje månad

Mentimeter väljer PE Accounting för att automatisera tusentals transaktioner varje månad

Publicerat av: Redaktionen

Mentimeter som har en plattform för att skapa interaktiva presentationer och möten växer snabbt i Sverige och internationellt.

Mentimeter väljer PE Accounting för att automatisera tusentals transaktioner varje månad

De berättar nu tillsammans med ekonomisystemet och tjänsten PE Accounting om sitt samarbete för att automatisera tusentals transaktioner varje månad och behålla kontrollen över allt som rör ekonomin.

Det började enligt Mentimeters CFO, Georg Rydbeck som en utmaning från Mentimeter till PE Accounting att ta automatiseringen ett steg längre än vad som varit möjligt innan.

”Jag började på Mentimeter när vi var omkring 20 personer och allt började ta fart. Vi behövde tänka skalbarhet och mitt ansvar var att göra det från finanssidan. Vi utvärderade vilka leverantörer som kunde ta fram lösningar som passade oss och både kunde automatisera tusentals transaktioner varje månad och ge mig full insyn och kontroll.

PE Accounting tog sig an utmaningen och skapade processer som gjorde det möjligt. Det handlar inte bara om teknik utan jag får dessutom hjälp av deras ekonomer som gör bokslut, deklarationer, har löpande koll och hjälper mig lösa olika frågor och utmaningar. Jag som CFO för ett snabbt växande företag kan helt enkelt fokusera på vår framtida tillväxt istället för mer klassiskt administrativt arbete,” berättar Georg.

PE Accountings CTO, Alexander Isacson instämmer och belyser att det är kombinationen av egna utvecklare och ekonomer som gjort det möjligt att förenkla Mentimeters tillväxtresa.

”Utvecklingstakten inom ekonomi- och redovisningsområdet har skjutit i höjden de senaste åren. När Mentimeter vände sig till oss blev det ett viktigt projekt för att visa vår innovationsförmåga och skapa en riktig drömlösning. Företag som Mentimeter har ett intäktsflöde som är transaktionsintensivt och det ställer andra krav för automatisering än de bolag som gör färre men större affärer. Antalet SaaS-bolag har dessutom växt rejält i Sverige och behovet är större än någonsin att kunna växa utan att förlora kontrollen över det som sker.

Vi har själva utvecklat vårt system från grunden har och flera starka utvecklarteam samt en stor organisation av ekonomer. Det var absolut nyckeln för att lyckas hjälpa Mentimeter och ger oss ett försprång gentemot många andra aktörer som är antingen renodlade mjukvarubolag eller redovisningsbyråer. Det krävs betydligt mer för att korrekt bokföra en transaktion än det gör för att skapa den, och har man inte båda kompetenserna är det omöjligt att bygga både säkra och helt automatiska flöden där ingen manuellt behöver komplettera med information,” berättar Alexander.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>