Insatta medel på sparkontot femdubblats under 2022
Hem Rapport/undersökning Insatta medel på sparkontot femdubblats under 2022

Insatta medel på sparkontot femdubblats under 2022

Publicerat av: Redaktionen

Lunar höjer sparräntan till 1.15%

I oroliga tider är en vanlig reaktion att bankkunder dra ner på risken i sitt sparande.

Detta bekräftas av färska siffror från SCB som visar hur allt fler svenskar valt att flytta sina besparingar från fonder till sparkontot. Under året har insatta medel på sparkonton mer än femdubblats bland kunderna hos Lunar som nu höjt sparräntan till 1.15%. Höjningen trädde i kraft den 25 augusti.

Ny statistik från SCB visar att de svenska hushållens sparande på bankkonto nått nya rekordnivåer. För det andra kvartalet 2022 uppgick hushållens nettoinsättningar till hela 97 miljarder kronor. Den högsta siffran sedan pandemiutbrottet första kvartalet 2020. En rörelse som även Lunar kan se bland sina egna kunder där insatta medel på sparkonton mer än femdubblats under året.

Insatta medel på sparkontot femdubblats under 2022–     Oro i världsekonomin och en skakigare börs gör att kunderna drar ner på risken. Men många av de gamla storbankerna håller fast vid sina nollräntor vilket inte gynnar de svenska hushållen. Med dagens inflation blir det ytterligare en förlust. Vi på Lunar har alltid tyckt att bankkunder ska få avkastning på sitt sparande vilket gör den här höjningen av sparräntan till 1.15% självklar för oss säger Mats Persson Bergius, Sverigechef på Lunar.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>