MeaWallet levererar lösning för kontaktlösa betalningar till Swedbank

MeaWallet A/S (“MeaWallet”), en del av Invuo Technologies AB (tidigare Seamless Distribution AB), har tecknat avtal med Swedbank Support OÜ (”Swedbank”) för leverans av MeaWallets teknik för kontaktlösa kortbetalningar på de lettiska, litauiska och estniska marknaderna.

MeaWallet levererar lösning för kontaktlösa betalningar till Swedbank 1
Lars Sandtorv, chef för MeaWallet

HCE-tekniken med stöd för MDES från MasterCard kommer att levereras som en managed service, som integrerar MeaWallets tokeniseringsplattform med Swedbanks mobila bankapplikation. Lösningen gör det möjligt för Swedbanks kunder att utföra digitala kontaktlösa kortbetalningar via bankens befintliga mobilapplikation. Kontraktets ordervärde är mellan 500 000 och 600 000 Euro under en treårsperiod.

”Den baltiska marknaden utvecklas snabbt mot kontaktlösa betalningar, och det finns flera fältstudier och piloter på de tre lokala marknaderna som utforskar olika mobila betalningstekniker. MeaWallet har en beprövad teknik och vi strävar efter att leverera lösningen i skarp produktion till Swedbank i etapper från första kvartalet 2018, vilket innebär att vi håller vårt löfte om korta tider för time to market”, säger Lars Sandtorv, chef för MeaWallet. ”Swedbank är enligt European Payment Card Yearbook för 2016/17 den viktigaste banken på den baltiska marknaden, och vi är stolta över att de har valt vår teknik och våra tjänster för att behålla den positionen.”