Mastercard påskyndar nu arbetet med hållbara kort
Hem IT-Finans TrenderBetalningslösning Mastercard påskyndar nu arbetet med hållbara kort

Mastercard påskyndar nu arbetet med hållbara kort

Publicerat av: Redaktionen

Mastercard påskyndar sitt engagemang kring hållbara kort genom att ta bort användning av PVC-plast på nytillverkade kort i sitt nätverk senast till år 2028.

Det är en del av Mastercards åtaganden för en mer hållbar bransch och vardag för konsumenter.

Från och med den 1 januari 2028 kommer alla nya betalkort i Mastercards nätverk att tillverkas av mer hållbara material, såsom återvunnen plast eller plast med biokällor som exempelvis rPVC, rPET eller PLA. Detta genom ett certifieringsprogram som är det första av sitt slag från ett betalningsnätverk. Mastercard kommer att stödja sina utgivande partners i detta arbete.

Regeländringen innebär att alla nytillverkade kort kommer att certifieras av Mastercard för att bedöma kortets sammansättning och hållbarhet. Certifieringen kommer sedan att valideras av en oberoende tredje part. När ett kort väl har validerats kan det förses med ett märke för miljöcertifiering; ”Card Eco Certification”.

Mastercard påskyndar nu arbetet med hållbara kort”Mastercard vill vara med och leda och forma branschens gemensamma strävan efter en mer hållbar och miljömedveten framtid. När våra kunder svarar på konsumenternas ökade önskan att göra mer miljövänliga val, gör vi ett fast åtagande att minska vårt miljöavtryck – till förmån för människor, planeten och en inkluderande tillväxt”, säger Ajay Bhalla, President Cyber ​​& Intelligence på Mastercard.

Mastercard lanserade sitt program för hållbara kort 2018.

Sedan dess har över 330 kortutgivare i 80 länder anslutit sig till programmet för att övergå till återvunnet eller biobaserat material för mer än 168 miljoner betalkort i nätverket. Den nya certifieringen påskyndar insatserna ytterligare, samtidigt som det kompletterar Mastercards arbete i att leverera innovativa, digitala lösningar, som helt eliminerar behovet av ett fysiskt kortutbud.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>