Hem Nyheter Mastercard och NFT Ventures i partnerskap för att utveckla nästa generation fintech-startups i Norden och Baltikum

Mastercard och NFT Ventures i partnerskap för att utveckla nästa generation fintech-startups i Norden och Baltikum

Publicerat av: Redaktionen

Lanserar nytt fintech-program: Lighthouse Development Program.

Mastercard och NFT Ventures i partnerskap för att utveckla nästa generation fintech-startups i Norden och Baltikum 3Mastercard och NFT Ventures ingår partnerskap för att hitta och stötta utvecklingen av nästa generation fintech-startups i Norden och Baltikum. Tillsammans lanserar de ett nytt program, Lighthouse Development Program, som ger fintech-startups möjligheten att samarbeta med Mastercard och deras partners.

Nya konsumentbehov, den snabba utvecklingen av ny teknik och PSD2 innebär att den finansiella sektorn är mitt uppe i en stor omställning med både utmaningar och möjligheter för traditionella såväl som nya spelare. I nuläget finns det över 500 aktiva fintech-startups i Norden och Baltikum som arbetar med att ta fram lösningar för att möta de nya behoven.

Mastercard är redan engagerad i olika startups och har nyligen lanserat ett europeiskt fintech-initiativ, Accelerate, som erbjuder fintech-startups stöd, som till exempel Mastercards dedikerade specialister. Dessa kan genom sina sakkunskaper och insikter bidra till att hjälpa fintech-företagen att expandera.

Med partnerskapet mellan Mastercard och NFT Ventures intesifieras arbetet inom fintechområdet i Norden och Baltikum.

– För Mastercard är partnerskap i fokus när det handlar om innovation. Genom samarbetet med NFT Ventures fördjupar vi vår kunskap och utökar samtidigt vårt nätverk inom fintech-scenen i Norden och Baltikum.

– I vårt nya program Lighthouse Development Program får fintech-startups en plattform för både utveckling och tillväxt och vi ser fram emot att samarbeta med nya spännande fintechs, säger Mats Taraldsson, digital affärsutvecklingschef och ansvarig för fintechsamarbeten, Mastercard Norden och Baltikum.

NFT Ventures har bred erfarenhet av arbete med fintech-startups i Norden och Baltikum och ser att samarbetet med Mastercard och lanseringen av det nya programmet kommer skapa många nya möjligheter.

– Vi är väldigt glada över att samarbeta med Mastercard och vi tror att vår erfarenhet av startups i Norden och Baltikum kommer bidra till att stärka relationerna med fintech-scenerna på dessa marknader.

– Vi ser att de startups vi arbetar med många gånger är i stort behov av resurser, mentorskap och de djupgående insikter som Mastercard kan erbjuda. Jag har höga förväntningar på det som kommer uppstå i mötet mellan dessa parter”, säger Johan Lundberg, grundare och partner av NFT Ventures.

Fintechbolaget Rezeet, hjälper handlare och konsumenter genom digitalisering av kvitton. Rezeet har under designfasen av det nya programmet tagit rollen som bollplank och ser att Lighthouse Development Program kan erbjuda något helt unikt.

”Det är oerhört viktigt för startups att få chansen att komma närmare en internationell spelare som Mastercard och en investerare som NFT Ventures. Lighthouse Development Program öppnar upp för samarbeten, framtida partnerskap och högkvalitativt nätverkande, snarare än att vara ännu en pitchtävling”, säger Timo Keihag, grundare av Rezeet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>