Mastercard och bunq lanserar True Name™-funktionen för trans- och icke-binära personers namnrättigheter i Sverige och Europa
Hem Nyheter Mastercard och bunq lanserar True Name™

Mastercard och bunq lanserar True Name™

Publicerat av: Redaktionen

True Name™ gör det möjligt för kortinnehavare att använda sitt valda namn på sina bunq kredit- och kontokort, och är nu tillgängligt i 30 europeiska länder.

Mastercard och bunq lanserar True Name™-funktionen för trans- och icke-binära personers namnrättigheter i Sverige och EuropaIdag, på den internationella dagen mot homofobi, bifobi, interfobi och transfobi (IDAHOBIT), kan Mastercard stolt presentera att True Name™-funktionen för kort lanseras i över 30 europeiska länder, däribland Sverige.

Funktionen gör det möjligt för kortinnehavare att använda sitt valda namn på kredit- och kontokort, vilket underlättar för många i HBTQIA+ -gemenskapen. Efter en framgångsrik lansering med storbanker i USA blir bankutmanaren bunq den första kortutgivaren som gör True Name™ tillgängligt i Europa.

För transpersoner och icke-binära kan namnet på deras kort ge upphov till oro och skam, och något som inte återspeglar vilka de verkligen är. Dessutom kan det vara en lång och svår process att genomföra en laglig namnändring. True Name™ från Mastercard har utformats för att ändra på det, och låta människor använda sitt valda namn på sitt kort. Från och med idag kan bunqs befintliga kortinnehavare som är berättigade, begära ett nytt kort som visar deras valda namn.

”På Mastercard står vi för inkludering, därför vill vi göra det möjligt för kortinnehavare att använda sitt valda namn – alla förtjänar finansiella produkter som speglar deras sanna identitet”, säger Erik Gutwasser, President Mastercard Norden och Baltikum. ”Detta kommer att underlätta för transpersoner och icke-binära genom att låta människor använda sitt riktiga namn säkert, enkelt och med stolthet. Vi vill också uppmana fler i branschen att implementera detta och vi hoppas att det blir en ny standard framöver. ”

Tillgänglighet och möjliggörande är mycket viktigt för HBTQIA+ -gemenskapen. Nästan en tredjedel (32%) av personer som har visat ID-kort med namn eller kön som inte matchade deras uttryck rapporterade negativa upplevelser, i form av trakasserier, att de nekades tjänster och/eller attackerades.

”Vi är så glada att få vara en del av historien! På bunq tror vi på mångfaldens kraft och regnbågens alla färger. Med True Name kan en liten förändring få stor effekt; det ger människor möjligheten att vara fria och leva sitt liv som de vill”, säger Ali Niknam, VD för bunq.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>