Marc Berg från Klarna blir ny vd för mytaxi

Europas största taxiapp mytaxi har rekryterat Marc Berg som ny vd.

Marc Berg från Klarna blir ny vd för mytaxi 1Han ersätter nuvarande vd Andrew Pinnington som efter en framgångsrik period kliver av den 16 april i år. Marcus Berg kommer närmast från Klarna Group där han varit vd för DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz).

Under Andrew Pinningtons tid som vd har mytaxi växt från en lokal aktör i Tyskland till Europas ledande digitala taxitjänst. Det har skett genom strategiska förvärv och en dynamisk tillväxtstrategi. Taxiappen mytaxi har haft en enorm tillväxt under de senaste 18 månaderna.

Bara under 2017 genomfördes hela 75 miljoner resor via mytaxi vilket motsvarar en ökning med 337 procent. Samtidigt ökade antalet aktiva användare till över 11 miljoner vilket motsvarar en ökning med 194 procent.

Andrew Pinnington bestämde sig för att kliva ned från vd-stolen efter de framgångsrika uppköpen av Hailo, Clever Taxi och Beat, samtidigt som mytaxis nuvarande verksamhet har effektiviserats. För att säkerställa en smidig övergång till sin efterträdare, Marc Berg, fortsätter Pinnington att arbeta ytterligare en tid.

Hans ersättare Marc Berg är sedan 2016 vd för DACH-regionen på Klarna Group, en av Europas ledande betalningsleverantörer.

Under hans tid som vd har Klarna Group sett en dynamisk tillväxt i DACH-regionen som han varit ansvarig för. Berg har också varit ansvarig för att genomföra strategiska förvärv samtidigt som han lyckats bygga upp DACH-organisationen. Förutom en bakgrund inom finans och e-handel har Berg haft olika ledande befattningar inom andra digitala och snabbväxande företag.

— Jag är glad över att ha hittat en så pass erfaren strateg och digital vd som Marc. Jag känner mig övertygad om att Marc kommer fortsätta att bygga vidare på den enorma tillväxt som företaget har haft under det gångna året och att han fortsätter forma organisationen till en ledande global aktör inom mobilitet. Samtidigt vill jag tacka Andrew för att han gjort mytaxi till Europas ledande taxiapp och för hans ledarskap när vi införlivade flera förvärv i mytaxi-familjen. Vi respekterar Andrews beslut och är tacksamma för hans fortsatta stöd nu när ledarskapet övergår till Marc under detta spännande stadium i företagets utveckling, säger Stephan Unger som är ordförande för Supervisory Board samt styrelsemedlem för Daimler Financial Services AG.

Inkluderat Beat och Clever Taxi är mytaxi för närvarande verksamt i 70 städer i Europa och Sydamerika och har mer än 120 000 registrerade förare. Under 2018 ska mytaxi fortsatt lägga fokus på tillväxtstrategin när det kommer till städer, kunder och förare. mytaxi är en del av Daimler Mobility Services vars strategi är att växa dynamiskt och skapa ett kundcentrerat brett ekosystem för mobilitet.