Mambu samlar in 110 miljoner euro i finansieringsrunda ledd av TCV

Mambu, den marknadsledande SaaS-bankplattformen, tillkännagav igår sin senaste finansieringsrunda på 110 miljoner euro i nytt kapital.

Mambu samlar in 110 miljoner euro i finansieringsrunda ledd av TCV 1Denna runda leddes av TCV, som tidigare investerat i bland annat Netflix, RELEX, Spotify och WorldRemit. Ytterligare investeringar erhölls av Tiger Global och Arena Holdings, liksom befintliga investerare Bessemer Venture Partners, Runa Capital och Acton Capital Partners. Den nya omgången gör att företagets värdering överstiger 1,7 miljarder euro.

Med den nya finansieringsomgången kommer Mambu att fortsätta påskynda sin snabba tillväxt och fördjupa sitt fotavtryck i de mer än 50 länder där de redan är verksamma och fokusera på marknader som Brasilien, Japan och USA. Detta tillkännagivande följer ytterligare ett år med cirka 100% tillväxt för Mambu på en marknad för bankprogramvara som Gartner för närvarande värderar till över 100 miljarder dollar och förväntas växa med två siffror. FT Partners var den exklusiva finansiella rådgivaren för denna transaktion.

Mambus SaaS-bankplattform skiljer den från traditionella kärnbankaktörer eftersom den drastiskt accelererar och förenklar hur finansiella produkter byggs och servas av alla finansinstitut. Mambus plattform används av traditionella banker, fintech-startups, finansinstitut, ideella organisationer och andra företag för att driva sina finansiella produkter och tjänster. Mambu räknar som ABN AMRO, N26, OakNorth, Orange och Santander bland sina kunder. Mambu fortsätter att utöka både bredden och djupet på sin plattform och planerar att fördubbla laget till över 1000 mambuvianer fram till 2022.

Eugene Danilkis, grundare och VD för Mambu sa: ”När Mambu lanserades 2011 visste vi att framtiden för banker måste byggas på smidig och flexibel teknik. Nästan ett decennium senare är detta mer sant nu än någonsin, särskilt med tanke på utvecklingen under det senaste året. Eftersom ett ökande antal utmanare och etablerade banker loggar in för att förbereda sig för att trivas i fintech-eran har vi och kommer att fortsätta att förse dem med en plattform i världsklass att bygga moderna, smidiga kundcentrerade företag på.”

“Den senaste finansieringsrundan gör det möjligt för oss att påskynda vårt uppdrag att göra bankverksamhet bättre för en miljard människor runt om i världen och ta itu med en av de största, mest komplexa globala marknadsmöjligheterna som fortfarande är i början av molnet”, sa han.

TCV General Partner, John Doran som går in i styrelsen för Mambu, säger: ”Mambu var ett av de första företagen som utnyttjade möjligheten att flytta bankprogramvara till molnet. Teamet har byggt en mycket komponerbar, verkligt molninbyggd produkt i en snabbt växande marknad med flera miljarder dollar som traditionellt domineras av stora, långsamma lokala leverantörer. Vi har följt Mambus framsteg i många år och är verkligen glada över att kunna samarbeta med Eugene och hela Mambu-teamet på deras resa för att utöka sina erbjudanden till kunder över hela världen. ”