M-Files expanderar genom att etablera sig i Sverige
Hem Nyheter M-Files expanderar genom att etablera sig i Sverige

M-Files expanderar genom att etablera sig i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

M-Files Corporation, det intelligenta informationshanteringsföretaget, tar nu nästa steg för att erövra den svenska marknaden inom intelligent informationshantering, genom att etablera sig i Sverige.

M-Files expanderar genom att etablera sig i Sverige

Sture Himledahl (vänster), Sylvie Le Guellec och Erik Hammarbäck (som börjar om några veckor), ser fram emot ett fortsatt framgångsrikt samarbete med sina kunder.

Företaget, som har sitt huvudkontor i Finland och verksamhet i UK, Frankrike, USA, Canada, Tyskland och Australien, har haft en stadigt ökande kundbas i Sverige, och väljer nu att öppna ett svenskt kontor.

Detta som ett steg att komma närmare befintliga kunder, likväl som att fortsätta växa på marknaden.

Sylvie Le Guellec och Sture Himledahl, båda Sales Executives med mångårig erfarenhet av B2B-mjukvarubranschen, ingår i det svenska teamet som initialt täcker områdena försäljning, teknik och marknadsföring. Sylvie Le Guellec kommer senast från en roll som Sales Specialist EMEA på Google, där hon ansvarade för lanseringen av företagets nya produkt Jamboard i flera europeiska länder och sålde lösningar för videokonferenser och whiteboarding. Under sin karriär har hon arbetat med mjukvara som underlättar och förbättrar samarbeten, där disruptiv teknologi har varit den röda tråden.

–    Vi ser stora fördelar med att öka vår lokala närvaro i Sverige, säger Sylvie Le Guellec, då Sverige länge har varit en viktig marknad för oss. Hittills har försäljningen drivit av Sales på huvudkontoret tillsammans med partners som har också bistått kunderna med lokal utbildning, implementering och systemintegrationstjänster. Vi har sett att de lokala kontakterna har varit mycket uppskattade. Ett nära samarbete med våra partners, som fungerar som en förlängning av M-Files expertis, kommer att vara fortsatt viktigt för oss även om vi nu finns på plats i Sverige. Beslutet att etablera oss i Sverige har växt fram i takt med att antalet kunder här har ökat, så det känns som en naturlig utveckling.

Sture Himledahl har arbetat i drygt 30 år med försäljning av olika mjukvarulösningar inom dokumenthantering på företag som Canon, Kyocera, Prodoc, Connect, Cirrato, eCopy och Nuance.

–    Företag och organisationer i Sverige kommer under de närmaste åren att utöka sina IT-budgetar för att prioritera digitaliseringen av sina affärskritiska processer, förutspår Sture Himledahl. Detta blev väldigt tydligt under 2020, då nya krav på att dela information och dokument både inom organisationen, men även utanför densamma försvårades genom att vi tvingades till nya arbetssätt med arbete på annan ort än vad vi var vana vid. Personligen tycker jag att det ska bli otroligt spännande och roligt att få vara med och påverka denna utveckling med M-Files nya satsning i Sverige.

Brett fokus

M-Files har kunder inom alla branscher, men återfinns främst hos stora och mellanstora organisationer. Primärt fokus för det svenska teamet avseende nykundsbearbetning kommer att vara företag och avdelningar med behov av en intelligent lösning för informationshantering, och planen är att växa gradvis för att möta ökad efterfrågan.

–   Vårt mål är att säkerställa att våra kunder får lokal support i toppklass, parallellt med att vi successivt utökar vår kundbas, säger Sylvie Le Guellec. Vi kommer se till att öka vårt fotavtryck på den svenska marknaden. Genom att kombinera vår globala teknik med vårt nätverk av systemintegratörer kan vi stödja våra kunder lokalt, och på så sätt främja deras fortsatta framgång.

Unik lagringsneutral lösning

Siffror från det globala managementkonsultföretaget McKinsey visar att en genomsnittlig anställd lägger nästan två timmar per arbetsdag på att leta efter dokumentation i olika mappar och system. Det blir över nio timmar på en arbetsvecka. Mot bakgrund av de siffrorna blir det tydligt att här finns stora förbättringar och besparingar – i tid och därmed pengar – att göra.

M-Files erbjuder ett flexibelt och intelligent sätt att organisera, analysera och lokalisera innehåll. Medan konkurrerande system oftast kräver migrering av dokument och filer, är M-Files lösning lagringsneutral. Det innebär att M-Files hittar informationen oavsett var den ligger, så någon datamigrering är inte nödvändig. Tack vare att alla filer och dokument ligger kvar i befintliga system blir implementeringen snabb och smidig. M-Files utmärker sig på den svenska marknaden genom att erbjuda en lagringsneutral lösning.

– Det är inte för inte som vi säger att vi har en lösning för intelligent informationshantering, säger Sylvie Le Guellec. Vår lösning bygger på idén att man hanterar innehåll baserat på vad det är för någonting, hur den definieras – inte var den befinner sig fysiskt. Det här skapar nya förutsättningar för hur kunderna gör affärer i den digitala världen, oavsett geografisk placering. För många av våra kunder innebär det här ett helt nytt sätt att arbeta, som sparar mycket tid och resulterar i bättre produktivitet och direkta affärsbesparingar.

Siktar på att bli den ledande leverantören av informationshantering Sylvie Le Guellec, som började den 1 mars, uppger att en avgörande orsak till att hon valde att tacka ja till möjligheten att ta del av företagets nya satsning var den känsla av innovation och nytänkande som genomsyrar företaget.

–  Det känns jättespännande och jag är väldigt stolt över att jag får bidra till den här nya resan och att få jobba med en lösning som är så visionär. Vi vill bli den självklara leverantören av informationshantering, och vi kommer att se till att det blir verklighet. Det känns viktigt att få vara med och göra skillnad genom att hjälpa människor att få en bättre digital arbetsmiljö.

Även Sture Himledahl ser på framtiden med stor entusiasm och tillförsikt.

–  Jag är säker på att vi har en fantastisk resa framför oss med ett starkt stöd i ryggen av en stark organisation, men framförallt en fantastisk och smart prisvinnande produkt för intelligent informationshantering.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>