Loopfront stolt ramavtalsleverantör vid central upphandling av IT-plattform för ökat återbruk i offentlig sektor
Hem Fastigheter Loopfront AB stolt ramavtalsleverantör vid central upphandling av IT-plattform för ökat återbruk i offentlig sektor

Loopfront AB stolt ramavtalsleverantör vid central upphandling av IT-plattform för ökat återbruk i offentlig sektor

Publicerat av: Redaktionen

Loopfront AB är ramavtalsleverantör till Adda Inköpscentrals centrala upphandling av “Möbler återbruk inklusive tillhörande tjänster”.

Loopfront erbjuder Adda Inköpscentrals medlemmar en molnbaserad plattform som gör det möjligt att följa möbler och material från inventering och kartläggning till renovering, flytt och återbruk på ny plats.

Allt via en lättanvänd och överskådlig app eller webbläsare.

– Vår vision är att möbler, interiör och byggmaterial ska ha en oändlig livslängd. Vi hoppas Sveriges kommunala och regionala verksamheter delar den visionen och att vi kan uppnå den tillsammans, säger Anna Forsberg, VD på Loopfront AB.

Loopfront som är det största företaget inom cirkulär ekonomi på den skandinaviska marknaden hjälper bland annat kommuner i Norge att undvika utsläpp från byggsektorn med motsvarande 500 kg CO2 per dag. En erfarenhet som företaget vill dela med sig av till Adda Inköpscentrals medlemmar inom offentlig sektor.

– Vår ambition är att hjälpa till och underlätta för att återbruka material, interiör och möbler. Den digitala plattformen är inte bara ett stöd för arbetsprocessen utan ger även en överblick över resurser samt rapporter som visar utsläppsminskning, klimatpåverkan och ekonomiska besparingar, fortsätter Anna.

Avtalet gäller från och med 1 mars 2022 och löper över fyra år. Avrop sker genom en förnyad konkurrensutsättning, FKU. Det är många som vill börja dela och återbruka möbler. Adda inköpscentral har identifierat ett behov av en digital plattform för att möta det behovet.

Loopfront stolt ramavtalsleverantör vid central upphandling av IT-plattform för ökat återbruk i offentlig sektor

– Vi har sett ett tydligt behov av att i första hand kunna omhänderta och dela med sig av de möbler som ligger i förråd till ingen nytta. Med hjälp av digitalt stöd har vi hittat en lösning som är ett första steg till att arbeta med cirkulära materialflöden och samtidigt minska inköpskostnaderna, säger Caroline Tottie, kategoriansvarig Kontor och Förbrukning på Adda Inköpscentral.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>