Logitech inleder jakten på sin första svenska Start-Up Partner tilsammans med Jonas Eriksson
Hem STARTUP Logitech inleder jakten på sin första svenska Start-Up Partner tilsammans med fotbollsdomaren Jonas Eriksson

Logitech inleder jakten på sin första svenska Start-Up Partner tilsammans med fotbollsdomaren Jonas Eriksson

Publicerat av: Redaktionen

Tech-företaget Logitech inleder nu ett samarbete med den välkända investeraren och tidigare fotbollsdomaren Jonas Eriksson i jakten på ”Logitech Start-Up Partner 2022” – en entreprenörtävling som för första gången hålls i Sverige.

Projektet efterlyser entreprenörer med innovativa affärsidéer eller verksamheter med potential till scale-up.

Tävlingen och samarbetet mellan den kända investeraren och en av världens största företag inom datautrustning och videosamarbete syftar till att hylla entreprenörsanda och stötta ett nytt lyckosamt företag i att förverkliga sin affärsidé. Jonas Erikssons roll blir inte bara att göra comeback som domare för att utse vinnaren, han blir också en del av priset i form av ett mentorsmöte, där han kommer dela sin kunskap med vinnaren samt ge konkreta råd och feedback

-Jag ser väldigt mycket fram emot att vara med i detta otroligt spännande projekt, som passar perfekt med min egen önskan att hjälpa lovande företag. Jag kommer leta efter en kombination av en fantastisk affärsidé, hög innovationsgrad – och framför allt om det finns mycket passion och brinnande entusiasm hos människorna bakom, säger Jonas Eriksson med ett litet tips om var fokus ska ligga i ansökan

Hans egna investeringar avslöjar ett brett intresse, om än med en liten övervikt av teknik-relaterade företag.

Logitech inleder jakten på sin första svenska Start-Up Partner tilsammans med Jonas Eriksson

Jonas Eriksson är Sveriges mest framgångsrike fotbollsdomare genom tiderna. Parallellt med detta har han gjort sig känd som entreprenör och investerare. I media har Jonas bland annat synts i Draknästet.

-Det är ingen hemlighet, att jag personligen älskar tekniska gadgets och har investerat i allt från AI-driven sportproduktion till drunkningslarm. Men i denna tävling välkomnar vi alla entreprenörsidéer och jag ser verkligen fram emot att se alla bra förslag, säger Jonas Eriksson.

Att entreprenören, investeraren och tidigare fotbollsdomaren Jonas Eriksson valdes till partner i projektet är inte en tillfällighet, förklarar Line Edlefsen, som är nordisk marknadschef hos Logitech Video Collaboration:

-Vi är otroligt glada över att få Jonas Eriksson ombord. Han är en erfaren företagare och investerare med stor insikt i, vilka möjligheter – och utmaningar – man som ung entreprenör ska vara uppmärksam på. Och från sina många år med visselpipan i handen på fotbollsplanen har han en speciell förmåga att se potentialen i andra människor och en vältränad skicklighet att fatta kloka och viktiga beslut på kort tid, förklarar hon.

Entreprenörsandan och Logitech går hand i hand

Logitech har tidigare stöttat start-ups i Tyskland genom att ge dem den eftertraktande titeln Logitech Start-Up Partner, men nu går tävlingen vidare mot nordligare breddgrader. Det är således den första gången Logitech håller tävlingen i Norden.

-Sverige har riktigt mycket att bidra med när det kommer till innovation och det viktigaste för oss är att stärka entreprenörsandan och hylla de modiga entreprenörerna som tar språnget och kastar sig ut företagsvärlden. Logitech har drivits som ett scale-up företag sedan 1981 och bygger på ett entreprenöriellt tänk – än idag, där vi är ett etablerat och framgångsrikt företag, berättar Line Edlefsen.

Attraktivt pris

Förhoppningen är att tävlingens titel och det ytterst attraktiva priset kommer ge vinnaren en push för att lyfta den spirande verksamheten på väg mot framgång.

Priset är ett Logitech konferenskit bestående av allt-i-ett konferenskameran Rally Bar Mini, en Tap pekskärm för mötesrum för videokonferenser, utvalda nya Logitech-produkter som lanseras det kommande året, samt en Samsung Ultra Smart TV. Utöver detta får vinnaren ett intensivt, personligt mentorsmöte med Jonas Eriksson, där de får möjlighet att dra nytta av hans bästa råd och erfarenheter som entreprenör och investerare.

Sista ansökningsdag: 30 juni

Intresserade start-ups och scale-ups kan ansöka om att bli Logitech Start-Up Partner 2022 mellan 1 juni och 30 juni. Ansökningen kan skickas som video, som presentation eller som PDF direkt på Logitechs hemsida – kreativitet är välkommet. Juryn består av Jonas Eriksson och representanter från Logitech.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>