Link11 och Infinigate tecknar sverigeavtal om molnbaserat cyberskydd

Link11, ledande europeisk leverantör av cyberskydd offentliggör idag det nya samarbetet med it-säkerhetsdistributören Infinigate Sverige AB.

Link11 och Infinigate tecknar sverigeavtal om molnbaserat cyberskydd 1
Richard Kullenberg, Nordenchef Link11

Samarbetet avser hela Sverige och innebär att Infinigate breddar sin portfölj med Link11s Cloud Security Platform av patenterade säkerhetslösningar för såväl IT-infrastruktur som webbplatser. Dessa skyddar genom extremt snabb hantering av hotsituationer med hjälp av automatisering, maskininlärning och AI. Lösningarna är baserade på automatiserad volymdataanalys och permanent övervakning från hybridmoln- och multimolnmiljöer.

– Cybersecurity är komplext och utvecklingen går väldigt fort. Hotbilderna förändras konstant. Med Link11 får vi en teknologi i yttersta framkant för att möta dessa utmaningar. Tjänsten är dessutom 100% automatiserad vilket möter upp kundernas krav på enkelhet och användarvänlighet. Vi är väldigt glada att kunna komplettera vårt erbjudande med Link11 och deras teknologi. Vi ser fram emot samarbetet och att vi, tillsammans med våra partners, kan göra Internet säkrare för alla där ute, säger Peter Strand, VD hos Infinigate Sverige.

Den digitala, molnbaserade utvecklingen revolutionerar idag affärsvärlden och påverkar därför alla företag och myndigheter. Efterfrågan på nya produkter, tillverkningsprocesser och nätverkande förändras i en takt som inte tidigare setts. Konkurrenstrycket och uppkomsten av nya globala marknader har samtidigt visat att digital tillgänglighet är avgörande. Därför utgör ökningen av antalet och nivån på avancerade cyberattacker en enorm risk.

– World Economic Forum har rankat cyberattacker mot infrastruktur som en av de tio viktigaste globala riskerna 2020. Detta beror framförallt på att cyberbrottslingarna nu börjat använda använde molnet för att utföra attacker i allt större utsträckning. Det är vårt uppdrag är erbjuda rätt lösning och därmed bidra till att göra internet säkrare. Samarbetet med Infinigate som värdeadderande och kundfokuserad it-säkerhetspartner gör att vi tar ytterligare steg mot detta. Därför är vi glada och ser fram mot att stötta deras återförsäljare med vår expertis och tjänster inom Cyber Resilience, säger Richard Kullenberg, Nordenchef Link11.

Link11:s Cloud Security Platform erbjuder omfattande säkerhet genom en 360-graders strategi för DDoS-skydd, webbapplikationsbrandväggar, botminskning, API-skydd, säker DNS och säker CDN. Varje kvartal publicerar Link11 sina DDoS-rapporter, som beskriver trender för och utveckling av det europeiska DDoS-hotlandskapet.