Lidl Sverige rekryterar tungt på fastighetssidan

Lidl expansionstakt i Sverige är hög. Målet är att öka med närmare 30 butiker de kommande åren.

Lidl Sverige rekryterar tungt på fastighetssidan 1
Kanozi Arkitekter, visar visionsskiss för konceptkvarter Lidl Sverige

Därtill ska ett nytt huvudkontor och ett nytt lager realiseras. Stort fokus läggs på hållbara, innovativa lösningar.

För att möta de höga ambitionerna stärks Lidls fastighetskontor Syd upp med nyrekryteringar i form av väletablerade Jonas Söderbergh, byggprojektledare, samt Miriam Stark, etablerare och projektutvecklare.

Jonas Söderbergh har gedigen erfarenhet av stora byggprojekt med bland annat anställningar som projektchef på NCC Property Development AB,  Newsec Asset Management AB och Göteborgs Hamn i bagaget. Även inom Göteborgs Stad har Jonas mångårig erfarenhet som bygg- och underhållschef samt enhetschef för byggprojektledare.

–    Det känns väldigt inspirerande att få chansen att jobba med Lidl Sveriges framtida fastighetsprojekt. Lidl har genomgått en fantastisk resa. Utvecklingen av framtidens hållbara butiker är bara ett exempel på hur företaget skruvat upp sin ambitionsnivå. Jag ser fram emot att vara med och ta nästa steg. Där är integrerade byggprojektlösningar i till exempel centrala Göteborg en uttalad ambition, säger Jonas Söderbergh, byggprojektledare Lidls fastighetskontor Syd.

Till kontoret ansluter också Miriam Stark som ny etablerare och projektutvecklare. Med examen inom fastighetsföretagande, flera års erfarenhet på uthyrningssidan från MKB Fastighets AB och Limhamnshus AB samt Lidls egna traineeprogram i ryggen, har Miriam viktiga kunskaper som kommer stötta fastighetsutvecklingen framåt.

–    Lidl har en spännande fastighetsportfölj och jobbar aktivt med utveckling av både koncept och etableringsmöjligheter. Det känns otroligt givande att få kliva in i rollen som etablerare och projektutvecklare i ett skede där vår nyaste butik utnämnts till världens grönaste nya handelsbyggnad, säger Miriam Stark, etablerare och projektutvecklare Lidls fastighetskontor Syd.

Jonas Söderbergh är placerad på fastighetskontorets avdelning i Göteborg. Båda har nyligen tillträtt sina nya roller.