Hem Nyheter Lendify-utmanaren når 33% av finansieringsmål finansiering på mindre än en vecka

Lendify-utmanaren når 33% av finansieringsmål finansiering på mindre än en vecka

Publicerat av: Redaktionen

Bara en vecka efter lanseringen av norska PERX har 33% av målfinansieringen nåtts.

Lendify-utmanaren når 33% av finansieringsmål finansiering på mindre än en vecka 3

Mona Riza Larsen Jostedt VD på PERX

Bolaget lanserade sin plattform under våren 2018 och är den första aktören i Norge inom privatfinanseriade lån. Aktionen sker genom en crowdfundingrunda och målet är att ta in mellan 2,5 och 15 miljoner NOK och med pengarna bland annat utmana svenska Lendify.

— Det känns fantastiskt kul att redan ha nått en tredjedel av vår målfinansiering. Vi har sett hur liknande tjänster fungerat framgångsrikt i Sverige, övriga Europa, USA och Asien. Vi är och ska vara den ledande aktören i Norge där det tidigare inte funnits. Norge har ett strikt regelverk gällande den här typen av tjänster vilket krävt mycket arbete, men nu är vi redo att bli de som banar vägen för hur norska P2P företag bör fungera. Målet med att ta in nya delägare är att etablera oss starkare i Norge inför expansion till Sverige där vi vill ta andelar från Lendify, Mona Riza Larsen Jostedt VD på PERX

PERX affärsmodell kostar en bråkdel av vad motsvarande tjänster på traditionella banker gör. Genom att utlånare och låntagare möts utan mellanhänder kan det bli en mer lönsam affär för alla inblandade.

I samklang med sin egna tjänst ska PERX nu släppa en finansieringsrunda på crowdfundingplattformen FundedeByMe.

Finansieringen ska i sin tur gå till ökad marknadsaktivitet och vidareutveckling av tjänsten. De hoppas också att fler ska få upp ögonen för deras tjänst och bli ambassadörer för lånesystemet där både lånetagare och investerare är på gräsrotsnivå.

—  Olikt många andra startupbolag sitter vårt team på många års erfarenhet inom såväl finans, IT och egenföretagande. Vi har följt förändringarna i finans-och företagsvärlden i realtid och är bekväma i vår tjänst och våra möjligheter att växa, säger Mona Riza Larsen Jostedt VD på PERX.

I Sverige har Lendify tagit över motsvarande marknad och de har vuxit med mer än 100 procent varje år. Samtidigt i Norge har privatlånsmarknaden passerat 100 miljarder norska kronor med en årlig tillväxt på mer än 10 procent. PERX växer dagligen och har framtida möjlighet att stå som utmanare till andra aktörer på den privatfinansierade lånemarknaden.

Perx etablerades som företag 2016 och blev registrerad på Finanstilsynets konsesjonsregister i januari 2017. Låneplattformen i sig släpptes 2018 efter två års utveckling och etablering. Företaget grundades av Andreas Gyrre och Yngve Lillehagen och är idag ensamma inom området privatfinansierade lån i Norge. Deras primära fokus är att återfinansiera konsumtionstlån men plattformen erjuder också nya lån.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>