Leader Island utvalt till accelerator program i Silicon Valley

Leader Island, kommunikationsverktyget med gamification installerar sig i oktober på Nordic Innovation House i Palo Alto för att vidareutveckla sin verksamhet för den globala marknaden.

Leader Island utvalt till accelerator program i Silicon Valley 1De andra svenska bolagen som är utvalda är EatIt & Perceptilabs. Bolagen får tillgång till mentorer i världsklass och ges samtidigt möjligheten att träffa potentiella kunder, samarbetspartners och investerare.

– Vi är mycket glada att Leader Island har blivit utvalda att delta, säger Anne Lidgard, Director för Vinnovas Silicon Valley kontor. Leader Island och övriga deltagare vänder sig till en global marknad och kontakterna som de kan knyta genom att vara i Palo Alto kommer att vara enormt värdefulla.

– Leader Island och övriga deltagare har ambitionen att skala upp på en global marknad och kommer ha stor nytta av att utmanas och coachas av programmets mentorer och att känna av den stenhårda konkurrensen i Silicon Valley säger Christian Löfvendahl, VD och medgrundare på Leader Island. Leader Island är ett ”born global” koncept som vänder sig till en global marknad och att expandera till Silicon Valley, USA är en dröm som går i uppfyllelse.

Två gånger per år väljs ett tiotal nordiska företag ut för att delta i TINC och hösten 2018 är tre av dem svenska. Entreprenörerna har antagits då de bedömts ha affärsidéer med potential att nå en global marknad och TINC ska i sin tur vara en plattform för att ta steget ut i världen. Acceleratorprogrammet ökar möjligheterna för bolagen att expandera globalt vilket förstärker Sveriges ledande position som startup-nation och ska i förlängningen leda till fler svenska arbetstillfällen.

– Den fantastiska miljön av alumner som Kahoot med miljontals användare och mentorer i världsklass känns oerhört stimulerande. Vem vet, vi kanske bosätter oss i Silicon Valley efter programmet, säger Sebastian Stern, medgrundare på Leader Island.