Länsförsäkringar och Tata Consultancy Services i samarbete för en ny bank- och betalningslösning

Tata Consultancy Services (TCS) bank- och betalningslösning TCS BaNCS säkerställer att Länsförsäkringar har en modern lösning anpassad för framtiden, att de kan lansera nya produkter snabbare och att de kan integrera övriga system på ett smidigt sätt.

Länsförsäkringar och Tata Consultancy Services i samarbete för en ny bank- och betalningslösning 1Tata Consultancy Services (TCS) och Länsförsäkringar samarbetar kring bankens digitalisering genom att ersätta bankens äldre system med TCS BaNCS, en modern bank- och betalningslösning som ska hjälpa banken att utveckla och framtidssäkra sitt digitala erbjudande.Länsförsäkringar valde att samarbeta med TCS tack vare IT-företagets förmåga att utveckla bankens digitala ambitioner och framtida tillväxt.

Den nya lösningen, som realiserades i en av de snabbaste implementeringarna i sitt slag på den svenska marknaden, möjliggör en flexibilitet i tjänster och prissättning och hjälper Länsförsäkringar att snabbt lansera nya och innovativa produkter.

Systemets arkitektur möjliggör enklare integration med tredjepartssystem och kommer med en omfattande uppsättning API-funktioner som möjliggör open banking och enkel integrering i det större finansiella systemet.

”TCS BaNCS” säkerställer även att både EU:s och lokala lagstiftningar efterlevs. Lösningen stödjer processen för den svenska privatlåneportföljen, en komplex betalningsinfrastruktur så som integration med Bankgirot (Autogiro, DataClearing, Giro), realtidsbetalningar (SWISH), Privatgirot, PlusGirot samt Riksbanken och avstämningar.

”Vår vision var att utveckla vår förmåga att snabbare anpassa oss till det nya digitala landskapet och att snabbare utveckla och lansera nya produkter och tjänster till marknaden. Den framgångsrika och snabba implementeringen av den moderna banklösningen ”TCS BaNCS” är ett bevis på att TCS är rätt partner för oss och uppfyller våra högt ställda krav. ”TCS BaNCS” har hjälpt oss att anpassa vår affärsmodell till den digitala världen och att stärka vår position på marknaden som både en ledare och en innovatör”, säger Sven Eggefalk, vd, Länsförsäkringar Bank.

”Business 4.0 erbjuder mängder av alternativ för företag som vill dra nytta av de marknadsmöjligheter som digitaliseringen erbjuder. Vi är mycket glada över den framgångsrika implementeringen av ”TCS BaNCS” hos Länsförsäkringar, som markerar en milstolpe i bankens resa mot digitalisering. Implementeringen skedde snabbt och Länsförsäkringar Bank kan nu erbjuda sina kunder en överlägsen digital upplevelse”, säger Venkateshwaran Srinivasan, ansvarig för TCS Financial Solutions.