Hem STARTUP Lanserar ny företagsform och app för att rädda sommarjobben 

Lanserar ny företagsform och app för att rädda sommarjobben 

Publicerat av: Redaktionen

Den ideella entreprenörsorganisationen UngDrive lanserar en ny företagsform och app där ungdomar kan driva sitt eget företag.

Lanserar ny företagsform och app för att rädda sommarjobben  32020 blir en historiskt svår sommar för ungdomar att hitta ett sommarjobb, både på privata arbetsplatser och offentliga sommarjobb. Enligt SCB sommarjobbar annars över hälften av alla ungdomar mellan 16-18 år i Sverige en normal sommar.

— Vissa kommuner vi pratat med räknar med att de förlorar omkring 75-80% av sina ferieplatser för ungdomar. Kommunerna behöver därför vara kreativa för att hitta jobb som unga kan utföra, eftersom de på grund av smittorisken inte kommer att kunna erbjuda sommarjobb inom vård och omsorg som de brukar. Givet den extraordinära situation som råder vill vi nu genom denna app göra det enkelt, lagligt och gratis för alla ungdomar att starta eget företag, oavsett ålder och var man bor i landet, säger Stefan FalkBoman, verksamhetsledare för den ideella entreprenörsorganisationen UngDrive.

Att lära sig alla grunder i hur man driver ett företag är inte helt lätt och det finns många fallgropar. Appen UngDrive och den nya företagsformen vill underlätta dessa processer och i appen kan man bokföra intäkter, lagra och erbjuda kvitton och mycket mer. Samtidigt erbjuder de också en kunskapsbank där unga företagare eller deras förälder kan få all info man behöver. Till skillnad från gig-tjänster möjliggör UngDrive-appen företagande inom såväl varor som tjänster och man kan driva företaget tillsammans med exempelvis syskon och vänner.

UngDrive erbjuder vanligtvis kommuner ett utbildningsprogram för ungdomar 15-18 år som vill starta eget företag på sommarlovet, och verksamhet finns i 80 kommuner. Deras nya företagsform för barn och ungdomar har statligt stöd av bland andra Skolverket, Tillväxtverket, ALMI och Vinnova.

— Vi har de senaste veckorna sett ett ökat intresse för egenföretagandet från kommuner och regioner, som är i desperat behov av att hitta nya vägar till sommarjobb för ungdomar, men också från ungdomar själva. Tidigare års verksamheter har varierat mellan allt från att sälja jordgubbar till att utveckla appar och entreprenörsandan bland ungdomarna har varit mycket stark. Jag tror att denna möjlighet kommer gynna den stora potential som redan finns bland unga och drivna runt om i landet, säger Stefan FalkBoman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>